Έρχεται ο «μαγικός μανδύας» που κάνει άρματα, αεροπλάνα και προσωπικό αόρατα!

Έρχεται ο «μαγικός μανδύας» που κάνει άρματα, αεροπλάνα και προσωπικό αόρατα!

Μοιραστείτε το άρθρο

Ποιός δεν θα ήθελε να ήταν κάποια στιγμή αόρατος; Ο Στρατός πάντως θα ήθελε την ιδιότητα αυτή για… πολύ περισσότερο. Το επαναστατικό ‘Quantum Stealth’ της καναδικής εταιρίας Hyperstealth Biotechnology υπόσχεται την τέλεια παραλλαγή που θα ζήλευαν ακόμη και διάσημοι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας.

Το «μαγικό» υλικό της Hyperstealth είναι λεπτό σαν χαρτί, φθηνό, δεν απαιτεί κάποια πηγή ισχύος και το κυριότερο, κρύβει ο,τιδήποτε βρίσκεται πίσω του. Οχήματα, αεροσκάφη στο έδαφος, ανθρώπους, ακόμη και ολόκληρα κτήρια. Το βίντεο που κυκλοφόρησε η εταιρία στο Διαδίκτυο είναι εντυπωσιακό.

Η λειτουργία του ‘Quantum Stealth’ βασίζεται στον νόμο της διάθλασης του φωτός (νόμος του Snell) και είναι αφοπλιστικά απλή: κάθε υλικό χαρακτηρίζεται από έναν δείκτη διάθλασης ο οποίος είναι ο λόγος της ταχύτητας του φωτός στο κενό προς την ταχύτητα του φωτός στο υλικό. Χρησιμοποιώντας τις αρχές της Φυσικής, η ευρεσιτεχνία της Hyperstealth ουσιαστικά προβάλλει μια οφθαλμαπάτη στο ανθρώπινο μάτι που καθιστά αόρατο υπό ορισμένη οπτική γωνία αυτό που κρύβεται πίσω από το υλικό.

Δεν είναι ακριβώς ο «αόρατος μανδύας» του Χάρρυ Πόττερ αλλά «παίζοντας» με την διάθλαση του φωτός στο υπεριώδες και υπέρυθρο φάσμα δύναται να «εξαφανίζει» τον στόχο, αφήνοντας ορατό μόνο τον φόντο. Θα μπορούσε να είναι το δίκτυ παραλλαγής του 21ου αιώνα για την απόκρυψη θέσεων Πεζικού ή βαρέως Πυροβολικού, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ημέρα και νύχτα.

Η εταιρία έχει υποβάλλει αίτηση ευρεσιτεχνίας για ακόμα τρεις εφαρμογές, εκ των οποίων μια επιτρέπει τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση αεροσκαφών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία (Laser Scattering, Deviation & Manipulation technology) διαιρεί μια ακτίνα λέιζερ σε περισσότερες από 3.888.000 μικρότερες, επιτρέποντας την δημιουργία ενός συστήματος το οποίο συμπεριφέρεται ως ραντάρ. Η τεχνολογία αυτή απαντάται συχνά στα οχήματα χωρίς οδηγό καθώς παρέχει υπερ-υψηλή ευκρίνεια σε μεγαλύτερες αποστάσεις, επιτρέποντας στους υπολογιστές να αναγνωρίζουν τα επικίνδυνα εμπόδια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων για «αόρατους μανδύες» και όπλα λέιζερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι 38 αποχαρακτηρισμένα άκρως απόρρητα κυβερνητικά προγράμματα έγιναν γνωστά από την DIA (Defense Intelligence Agency) βάσει του νόμου περί Ελευθερίας στην Πληροφόρηση. Ποιος ξέρει τί άλλο παραμένει απόρρητο.

Αλέξανδρος Θεολόγου  

Μοιραστείτε το άρθρο


Ρεπορτάζ : Alexandros Theologou Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας