«Έχω μετανιώσει, κινδύνεψα κι εγώ και το παιδί μου», είπε η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της

«Έχω μετανιώσει, κινδύνεψα κι εγώ και το παιδί μου», είπε η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της

Η 19χρονη κοπέλα, που άφησε το νεογέννητο μωρό της σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, μίλησε για αυτήν την πράξη της, με την ιστορία της να έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μιλώντας στο Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 19χρονη δήλωσε:

«Έπεσα κάτω, ήρθε το ασθενοφόρο και με πήρε» εξομολογείται και προσθέτει ότι «κινδύνεψα κι εγώ και το μωρό μου». «Ξάπλωσα για να δω αν θα περάσει και πέρασε. Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου σηκώθηκα το πρωί και απλά έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα να ξανασηκωθώ. Έτσι ήρθε το ασθενοφόρο».

Μετανιωμένη για την πράξη της φωνάζει ότι το μωρό της δεν θέλει «να μεγαλώσει χωρίς αγάπη. Να μη μάθει τι είναι μοναξιά και θλίψη. Να έχει μόνο τη χαρά στη ζωή της». Μετά τη γέννα υποφέρει από επιλόχειο κατάθλιψη και δηλώνει πως «δεν μπορώ να το διαχειριστώ μόνη μου».

Όπως εξήγησε, «δεν σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή το δίλημμα. Σκέφτηκα το δικό της καλό. Τι θα προλάβαινα; Να κοιτάξω εκείνη ή εμένα; Που εμένα με βάζω τελευταία. Δεν θα μπορούσα να της δώσω την προσοχή που χρειαζόταν». Για την πράξη της δηλώνει για ακόμα μία φορά μετανιωμένη: «Πληρώνω κάθε μέρα. Δεν ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να απολογηθώ στον κόσμο. Το παιδί μου έχω εκθέσει».

Η Ελένη εξήγησε πως δεν είπε ποτέ στον σύντροφό της πως ήταν έγκυος επειδή είχαν χωρίσει. «Δεν του το είπα ποτέ. Τι θα άλλαζε. Χωρίσαμε δεν μπορούσα να του το πω μετά ότι ήμουν έγκυος, δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου».

Τόνισε, μάλιστα, πως δεν ήθελε να κάνει έκτρωση. «Είπα στον εαυτό μου ότι είναι κρίμα να σκοτώσεις μία ψυχή. Θέλει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να προσφέρει κάτι. Έτσι είπα ότι θα την κρατήσω».

Το γράμμα της 19χρονης στο εγκαταλελειμμένο βρέφος

Η 19χρονη, μετανιωμένη μετά την πράξη της, έγραψε ένα γράμμα στην νεογέννητη κορούλα της, έτσι ώστε όταν μεγαλώσει να το διαβάσει και να ξέρει τη δική της αλήθεια αλλά και πόσο την αγαπούσε.

“Μικρή μου μπέμπα ξέρω ότι όταν μεγαλώσεις δε θα είναι έτσι τα πράγματα. Τότε θα έχουν τελειώσει όλα τα άσχημα και δε θα μας ενδιαφέρει το παρελθόν. Θα είμαστε ευτυχισμένες και κανείς δε θα μας πάρει την ευτυχία που μας αξίζει. Έτσι όπως το προσωπάκι σου φώτισε την ψυχή μου, εύχομαι να φωτίζει κάθε σου δρόμο στη ζωή. Είσαι το μικρό μου πλασματάκι και ήρθες σε αυτόν τον κόσμο για να δώσεις ευτυχία και χαρά, όπως έδωσες σε μένα. Μην αφήσεις κανένα να σου πάρει τα όνειρα και το χαμόγελο από τα χείλη. Μαζί θα βαδίσουμε το μονοπάτι της ζωής και θα προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Σε αγαπώ πολύ μικρούλα μου. Δεν μπορούσα να πάρω μεγαλύτερη χαρά από τη γέννησή σου. Με αγάπη, η μανούλα”.


Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας