Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω άγχος μην με δει ο πρώην μου με νέο σύντροφο

Αγαπητή «Α, μπα»: Έχω άγχος μην με δει ο πρώην μου με νέο σύντροφο

Χαίρεται α,μπα και κοινότητα ! Θα πω κατευθείαν στο ψητό και ελπίζω να μην σας κουρασω! Τα τελευταία 2,5 χρόνια μενω σε χωριό κοντά στην Αθήνα ,λόγω της δουλειάς μου και επι 1.5 χρόνο είχα μια σχέση . Πολύ δύσκολη σχέση, σχέση που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε 1 βδομάδα , όμως κύλισε ο καιρός. Μετά από 1.5 χρόνο λοιπόν, χωρίσαμε γιατί δεν προχωρούσε άλλο αυτή η σχέση. Τα φέραμε από δω , τα φέραμε από κει αλλά δεν έρρεε πλέον. Απ όταν σου γράφω έχουν περάσει 3 εβδομάδες απ τον χωρισμό και εχθές βγήκα πρώτη με ένα άλλο παιδί , απ το ίδιο χωριό. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: όση ώρα ήμασταν έξω για ποτο είχα το άγχος να μη με δει ο πρώην μου τυχαία, να μην δω κάποιον γνωστό , να μην μαθευτεί. Ενώ δεν κάνω κάτι κακό, και είμαι ελεύθερη , έχω τύψεις και ένα άγχος πως αν μάθει ότι προσπαθώ να προχωρήσω στη ζωή μου θα πιστέψει πως δεν τον αγαπούσα αρκετά. Φοβάμαι πως όλα όσα έκανα γι αυτόν, θα σβηστούν απ το μυαλό του αν το μάθει. Ο συγκεκριμένος θα άξιζε κανονικά ένα κέρατο από δω μέχρι την Κίνα για όσα μου είχε κάνει όσο ήμασταν μαζί και ειδικά τον πρώτο καιρό και τώρα εγώ αγχώνομαι μη μάθει Ότι πήγα Απλα για ένα ποτο ουσα ελεύθερη. Θυμώνω πολύ με τον εαυτό μου, που με νοιάζει και με αγχώνει και σκέφτομαι πως, καλά κάνω κ προχωράω παρακάτω (ή τουλάχιστον προσπαθώ) . Όμως α, μπα μου δεν μπορώ να ελέγξω το άγχος αυτό. Αν ήξερα πως ο πρώην δεν θα το μάθει θα ήμουν πολύ χαλαρή. Εχθές όμως, αντί να εχω το άγχος για το ραντεβού είχα την έννοια μου στο να μην με δει κάποιος γνωστός . Αφου να τα ξανά βρούμε δεν υπάρχει περίπτωση ούτως η άλλος . Γιατί; Γιατί με νοιάζει; Γιατί με αγχώνει; Σκέφτομαι Μέχρι και να μην δεν ξανά βγω με κάποιον . Τόσο πολύ με καταβάλει .. ελπίζω να έχω κάποια απάντηση σου !

Σε νοιάζει γιατί ακόμα δεν έχεις αποδεσμευτεί και σε ενδιαφέρει η γνώμη που έχει για σένα.

Αλλά δε νομίζω ότι είναι μόνο αυτό. Το άλλο που ίσως συμβαίνει είναι ότι έχεις μεγαλώσει με τις θεωρίες ότι πρέπει να «μείνεις μόνη» πριν βγεις με άλλον, για να θρηνήσεις ξέρω γω, επειδή κάθε σχέση είναι σοβαρή με το ζόρι, επειδή δεν επιτρέπεται να κάνεις πρόχειρες σχέσεις όταν είσαι γυναίκα, όλες πρέπει να σε σημαδέψουν κι από λίγο, όλες πρέπει να τις σεβαστείς, ακόμη και τις χειρότερες, ακόμη κι αυτές για τις οποίες λες «δεν έπρεπε να είχε κρατήσει ούτε μια εβδομάδα».

Είναι δύσκολο να τις αποδομήσεις όταν αρχίσεις να ζεις και δεις ότι η πραγματικότητα στέλνει εντελώς άλλα μηνύματα. Ίσως να μη φοβάσαι μήπως σκεφτεί ότι δεν τον αγαπούσες αρκετά, ίσως να φοβάσαι ότι δεν τον αγαπούσες καθόλου. Είμαι εδώ για να σου πω ότι δεν χρειάζεται να φοβάσαι αυτή τη σκέψη. Αντίκρυσε αυτό το συναίσθημα κατάματα, και δες πώς σου φαίνεται. Δεν πειράζει καθόλου αν ισχύει. Δεν σημαίνει ότι είσαι από τις «άλλες», από αυτές που σου έχουν μάθει ότι δεν πρέπει να είσαι. Δεν υπάρχουν αυτές οι «άλλες».

Ρεπορτάζ : Λένα Φουτσιτζή Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας