Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαστε γκέι ζευγάρι και θέλουμε να αποκτήσουμε παιδί

Αγαπητή «Α, μπα»: Είμαστε γκέι ζευγάρι και θέλουμε να αποκτήσουμε παιδί

Καλησπέρα Άμπα, Είμαστε ενα γκέι ζευγάρι κόντα στα 40, έξι χρόνια μαζί και ζούμε στην Ισπανία. Μια όμορφη σχέση με τα πάνω της και τα κάτω της, είναι ένας πολύ δοτικός σύντροφος, ευαίσθητος και δημιουργικός, ορισμένα απο τα χαρακτηριστικά τα οποία τον καθιστούν εναν κατάλληλο σύντροφο για εμένα και για να επεκτείνουμε την οικογένειά που ήδη έχουμε. Το τελευταίο διάστημα μας έχει γεννηθεί η ανάγκη για ένα παιδί, όσον αφορά την αποδοχή της εδώ κοινωνίας για μια ομόφυλη οικογένεια είναι αρκετά εώς πολύ ανεκτική, δεν γνωρίζω φυσικά και απο προσωπική εμπειρία ακόμα πια είναι η αντιμετώπιση παιδιών με ομόφυλους γονείς πχ. στο σχολείο αλλά γνωρίζω σίγουρα ότι οι ομόφυλες οικογένειες και ομοφυλόφιλοι γενικότερα εδώ προστατεύονται ιδιαίτερα απο τον νόμο. Η ερώτησή μου για εσένα και φυσικά για το υπέροχο κοινό σου είναι ο τρόπος απόκτησης ενός παιδιού, 1. υιοθεσία ή 2. παρένθετη μητέρα. Η επιλογή 1 είναι μια διαδικασία χρονοβόρα (χρειάζετε περίπου 7-8 χρόνια) και δε θέλουμε να φτάσουμε σε μια ηλικία των 50 για την απόκτηση ενός παιδιού οπότε κλείνουμε περισσότερο στην επιλογή 2. Αλλά εδώ είναι που μπαίνει το ηθικό δίλλειμα, ΕΘέλουμε πολύ ένα παιδί, δεν μας ενδιαφέρει τόσο να το αποκτήσουμε για να διαιωνίσουμε τόσο τα γονίδιά μας αλλά να δώσουμε την ευκαιρία σε έναν άνθρωπο δείχνωντας του τις δικές μας αξίες και μαθαίνοντας στο μέλλον κι απο το ίδιο το παιδί, να βάλει το δικό του λιθαράκι σ αυτό που λέγετε ανθρωπότητα. Περιμένω την απάντησή σου. Με εκτίμηση, Χ.Τ

-Με δυο μπαμπάδες

Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήστε και τις δυο διαδικασίες, ταυτόχρονα, και θα δείτε πού θα σας βγάλει. Είναι και τα δυο δύσκολα, οπότε μην εξαντλήσετε τις προσπάθειες σας μόνο σε μία κατεύθυνση.

Η ιδέα της παρένθετης μητέρας δεν είναι καινούρια, είναι πανάρχαια. Απλώς παλιά γινόταν κρυφά. Καλή επιτυχία σας εύχομαι, και καλή τύχη.


Ρεπορτάζ : Λένα Φουτσιτζή Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας