Ακάρ: Η απέλαση του Λίβυου πρέσβη είναι «δείγμα αδυναμίας» των Ελλήνων

Ακάρ: Η απέλαση του Λίβυου πρέσβη είναι «δείγμα αδυναμίας» των Ελλήνων

Το μέτρο έχει χαθεί πλέον εντελώς από την Τουρκία που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει επιθετικά την χώρα μας και να υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την συμφωνία με την Λιβύη, καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, μίλησε πριν από λίγη ώρα στο πρακτορείο Anadolu και επιτέθηκε στην Αθήνα λέγοντας ότι είναι δείγμα αδυναμίας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη.

«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί τους. Δεν βοηθάει η απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα.

Ήταν δείγμα αδυναμίας εκ μέρους της Αθήνας. Αυτό δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Χρειάζεται λογική. Στην συνάντηση του Λονδίνου ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό τέθηκε», είπε ο Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε ότι η συμφωνία υπεγράφη για «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δύο κυρίαρχων χωρών» και πρόσθεσε ότι «δεν στρέφεται εναντίον γειτονικών χωρών».

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Χουλουσί Ακάρ είπε: «Κάνουμε το καλύτερο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή. Κάποιοι έχουν προκαταλήψεις».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Reuters


Ρεπορτάζ : Άρης Δημητράτος Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας