Αλμυρά μπισκότα με ζαμπόν και τυρί!

Αλμυρά μπισκότα με ζαμπόν και τυρί!

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
3/4 φλιτζάνι ζαμπόν
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
3/4 φλιτζανιού κατεψυγμένο βούτυρο
1 3/4 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν, τον μαϊντανό, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι.
Τρίβουμε το κατεψυγμένο βούτυρο και το τοποθετούμε στο μείγμα με το αλεύρι.
Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε σιγά-σιγά με μια σπάτουλα το μείγμα, έως ότου σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε περίπου 24 μεγάλα αλμυρά μπισκότα (περίπου 3 κουταλιές της σούπας το καθένα) και τα τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους στα δύο ταψιά.
Βάζουμε τα μπισκότα στον φούρνο και τα ψήνουμε για 14 με 18 λεπτά, ή έως πάρουν λίγο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή επιτυχία!




Ρεπορτάζ : vaggelio Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας