Ανάρτηση Μ. Χρυσοχοΐδη για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας: «Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός»

Ανάρτηση Μ. Χρυσοχοΐδη για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας: «Δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός»

«Ο φαρισαϊσμός δεν θα περάσει» διαμηνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε ανάρτησή του στο facebook σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό» έγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ανάρτησή του προσθέτοντας: «Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η διερεύνηση και από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου του Σώματος, εκτός από την παραπομπή στον Συνήγορο του Πολίτη, για βίντεο, φωτογραφίες και καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε αποσταλεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες, ενώ σήμερα ο αρχηγός διέταξε και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, επικοινώνησε σήμερα και με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.

naftemporiki.gr


Ρεπορτάζ : naftemporiki.gr Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας