Αναβλήθηκε και το καναδικό γκραν πρι!

Αναβλήθηκε και το καναδικό γκραν πρι!

Αναβλήθηκε και το καναδικό γκραν πρι!

Ακόμα ένα γκραν πρι της Formula 1 μπαίνει στον… πάγο! Η FIA ανακοίνωσε ότι το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 δεν θα ξεκινήσει ούτε από το Μόντρεαλ, καθώς αναβλήθηκε ο αγώνας του Καναδά που ήταν προγραμματισμένος για το διάστημα 12-14 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία κοινή απόφαση των διοργανωτών του αγώνα, της Formula 1, της πόλης του Μόντρεαλ, της ανεξάρτητης Αρχής τουρισμού της πόλης του Μόντρεαλ, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Κεμπέκ καθώς και της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για αναβολή και όχι για ακύρωση του αγώνα, όπερ σημαίνει πως εάν βρεθεί κενή ημερομηνία μέσα στο έτος, δεν αποκλείεται ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά. Με δεδομένες, πάντως, τις ακραίες καιρικές συνθήκες στο Μόντρεαλ (ζέστη έως και 35 βαθμούς το καλοκαίρι, κρύο έως και -30 τον χειμώνα), η οποία νέα ημερομηνία θα πρέπει να είναι το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί οι αγώνες της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, της Κίνας, του Αζερμπαϊτζάν, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, του Μονακό και πλέον και του Καναδά, ήτοι οι εννέα από τους 22!

Πηγή
Ρεπορτάζ : Radio4.GR Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας