Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του νέου Έλληνα Επιτρόπου

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση του νέου Έλληνα Επιτρόπου

Μέσα στην ημέρα αναμένεται η ανακοίνωση του ονόματος του νέου Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στο τραπέζι έχουν τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα των Μαργαρίτη Σχοινά και Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα προταθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας Την επιλογή του Μαραγαρίτη Σχοινά είχε αποκαλύψει νωρίτερα δημοσίευμα του Politico το οποίο ανέφερε ότι «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για τον επόμενο Ευρωπαίο επίτροπο της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ποιος θα είναι ο υποψήφιος, ο οποίος δεν είναι ξένος στην Κομισιόν;  Φήμες από την Αθήνα αναφέρουν πως ο υποψήφιος δεν θα είναι άλλος από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Ο Σχοινάς αρνήθηκε να σχολιάσει. Μείνετε συντονισμένοι, όπως θα έλεγε».

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς είναι εκπρόσωπος του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στο παρελθόν έχει διατελέσει ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι ο νέος επίτροπος θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση. 


Ρεπορτάζ : kandila@reporter.gr (Χαρά Κάνδηλα) Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας