Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ: Γιατί το ΓΕΝ «φυλακίζει» το κίνημα του Ναυτικού

Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ: Γιατί το ΓΕΝ «φυλακίζει» το κίνημα του Ναυτικού

Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ: Γιατί το ΓΕΝ «φυλακίζει» το κίνημα του Ναυτικού κρατώντας το μακριά από τη δημοσιότητα – Πολύ περίεργες μεθοδεύσεις

Οι αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί λόγω της μεθοδευμένης απομάκρυνσης του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ από το πάρκο ναυτικής παράδοσης στο Τροκαντερό,

έχουν αναγκάσει το Πολεμικό Ναυτικό να μεταφέρει τις όποιες εκδηλώσεις για το κίνημα το Ναυτικού, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην πτώση της χούντας,

σε πλήρως ελεγχόμενους χώρους.

Έτσι για πρώτη φορά η εκδήλωση για το κίνημα του Ναυτικού φέτος έγινε σε στενό κύκλο στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και όχι στο Τροκαντερό όπου γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, το ΓΕΝ έχοντας στείλει το πλοίο στην Θεσσαλονίκη με πρόφαση την 84η ΔΕΘ και με σκοπό να βρει τρόπο να το διώξει από το πάρκο ναυτικής παράδοσης και να το «παρκάρει» μόνιμα στη συμπρωτεύουσα. διοργανώνει νέα εκδήλωση για το κίνημα του Ναυτικού, πάλι κεκλεισμένων των θυρών.

Τόσο πολύ μάλιστα που καλεί δημοσιογράφους, αλλά μόνο να φάνε και όχι να βγάλουν φωτογραφίες ή να τραβήξουν βίντεο, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ, Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ:

«Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια παράθεσης ελαφρού γεύματος επί του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» Μ.Α.Α., όπου είστε προσκεκλημένοι, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η δημοσιογραφική του κάλυψη και η λήψη οπτικοακουστικού/ φωτογραφικού υλικού».

Υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει πάνω στο πλοίο κάποιο υπερόπλο που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί και για τον λόγο αυτό παίρνουν μέτρα ασφαλείας.

Ενδεχομένως να μην θέλουν οι δημοσιογράφοι να αποκαλύψουν την κατάσταση στην οποία βρισκεται το πλοίο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είναι επισκέψιμο παρά μόνο στο κατάστρωμα και στην κουκέτα οτυ κυβερνήτη.

Το υπόλοιπο πλοίο, παρά τα χρήματα που έδωσαν ιδιώτες, δεν έχει ακόμα επισκευαστεί και γι αυτόν ακριβώς το λόγο το ΓΕΝ αφενός δεν δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επισκευή του πλοίου αφετέρου απαγορεύει τη φωτογράφιση σε αυτό.

Ένας άλλος λόγος ενδεχομένως να είναι η παρουσία μελών αποστράτων με ισχυρή οικονομική και πολιτική επιρροή, στην εμμονή των οποίων πολλοί αποδίδουν ευθέως την απομάκρυνση του ΒΕΛΟΥΣ από το Τροκαντερό.

Ίσως ακόμα να φοβάται ότι παλαιά μέλη του πληρώματος του πλοίου τα οποία αντιδρούν στην απομάκρυνσή του απο το πάρκο ναυτικής παράδοσης, να θέσουν «καυτά ερωτήματα» που δεν θα μπορούν να απαντηθούν και αυτό καταγραφεί από κάμερες και δημοσιογράφους.

Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που οδηγούν το Πολεμικό Ναυτικό να «φυλακίζει» το κίνημα του Ναυτικού και να προσπαθεί να το κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα.

Άραγε του αξίζει;

Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com


Ρεπορτάζ : Ιωάννα Ηλιάδη – Ioanna Iliadi Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας