Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε 5 Δήμους Νίκος Χαρδαλιάς

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε 5 Δήμους Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση – Ποιοι, πότε και πώς θα μπορούν να κυκλοφορούν

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε 5 Δήμους Νίκος Χαρδαλιάς

Στη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η κοινότητα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς μαπίνει σε καραντίνα. Η καραντίνα ξεκινά σήμερα 31 Μαρτίου στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει για 14 ημέρες. Απαγορεύετια η είσοδος και η έξοδος σε όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας, εκτός αν πρόκειται για τροφοδοσία.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί για 14 ημέρες.

Σε αυτούς τους 5 δήμους αναστέλλεται η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για οτυς ακόλουθους λόγους:

  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (Β4) – Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που είναι σε ανάγκη θα γίνεται μόνο από τους Δήμους.
  • Η μετάβαση σε τελετή (Β5). Επιτρέπεται η παρουσία μόνο σε περίπτωση κηδείας αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Η σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικιδίου (Β6). Ιδιοκτήτες κατοικιδίων θα επιτρέπεται να βγάζουν τα ζώα μόνο 15 λεπτά γύρω από το σπίτι.

Σούπερ μάρκετ ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά.

Αναμένονται και νέοι περιορισμοί τις επόμενες ημέρες. 

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3  είχε αποκαλύψει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033 με τους κωδικούς μετακίνησης.

13033 Κωδικοί μετακίνησης με …χρονοχρέωση

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα» τόνισε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορονοίο που φαίνεται πως αποδίδουν.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας