ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:”Μαύρη τρύπα” στο ταμείο της ΔΕΥΑΠ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:”Μαύρη τρύπα” στο ταμείο της ΔΕΥΑΠ

«Μαύρη τρύπα» στο ταμείο της ΔΕΥΑΠ, ύψους 20.000 ευρώ, εντοπίστηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gnomip. gr

Για το θέμα αυτό μάλιστα επιβλήθηκε αργία σε υπαλληλο της επιχείρησης, ενώ θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Εντός της ημέρα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΠ.

Ανακοίνωση για το συμβάν το οποίο αποκάλυψε πρώτο το gnomip.gr εξέδωσε η ΔΕΥΑΠ αναφέροντας τα εξής:

Από την Οικονομική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΠ διαπιστώθηκε ότι Από την Οικονομική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΠ διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενος στο τμήμα Ταμειακής Διαχείρισης προέβη σε υπεξαίρεση χρήματος. Αυτό αφορά αποδείξεις καταναλωτών τις οποίες εισέπραττε και δεν πίστωνε, στο διάστημα μεταξύ 7/3/2019 έως 29/03/2019.

Η Διοίκηση αφού ενημερώθηκε για το συμβάν προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:1. Έδωσε εντολή να πιστωθούν άμεσα οι λογαριασμοί τωνκαταναλωτών με τα αντίστοιχα ποσά που είχαν πληρωθεί ώστε ναμην υπάρξει πρόβλημα δηλαδή να φαίνονται ανεξόφλητα και να ζητούνται επιπλέον ποσά.

2. Την άμεση απομάκρυνση του εργαζόμενου από τη θέση εργασίαςτου.

3. Ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 61 του ΟΕΥ (πειθαρχικά παραπτώματα), με επίδοση κλήσης σε απολογία του εργαζόμενου εντός του προβλεπόμενου χρόνου και για τα παραπτώματα:Α. Υπεξαίρεση και ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων τηςΔΕΥΑΠ.Β. Δυσφήμιση της επιχείρησης και των εργαζόμενων σε αυτή.

4. Στη σημερινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠύστερα εισήγηση-ενημέρωση του Προέδρου ομόφωνα αποφάσισε:Α. Η επιβολή αργίας 45 ημερών, δηλαδή τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του εργαζόμενου.

Β. Η άσκηση ποινικής δίωξης για το παραπάνω παράπτωμα

Γ.Η κατάθεση αγωγής για να υποχρεωθεί να καταβάλει τοποσό των 21.774€ στη ΔΕΥΑΠ το οποίο υπεξαίρεσε.

Η συγκεκριμένη πράξη, η οποία είναι μεμονωμένη, δε χαρακτηρίζει τησυντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του Δήμου μας και τηςΔΕΥΑΠ, των οποίων είναι καθοριστική η συμβολή στο να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια μία σειρά από έργα στην πόλη μας.

Η Δημοτική Αρχήέχει δεσμευτεί και κάνει πράξη το ότι ούτε 1€ του λαού μας δε θασπαταληθεί ή θα «χαθεί», αντίθετα θα το σεβαστεί και θα το αξιοποιήσειπρος όφελος του ίδιου του λαού. Το ίδιο ισχύει και για το ζήτημα της υπεξαίρεσης χρήματος από εργαζόμενους όπου οφείλουμε και θα πάρουμε τα προβλεπόμενα μέτρα για την υπεράσπιση του Δήμου και των καταναλωτών.


Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας