Αργεντινή: Ο Στρατός παράλαβε νέα ημιφορτηγά γενικής χρήσης Ford Ranger

Αργεντινή: Ο Στρατός παράλαβε νέα ημιφορτηγά γενικής χρήσης Ford Ranger

Πρόσφατα ο Στρατός της Αργεντινής παρέλαβε, την 31η Μαρτίου 2020, την πρώτη παρτίδα 10 ημιφορτηγών (pick-up) οχημάτων γενικής χρήσης Ford Ranger 3.2 XLS 4×4 MT6. Τα νέα οχήματα θα αρχίσουν να αντικαθιστούν τα παλιά υπηρεσιακά Mercedes-Benz 230G.

Τα Pick-up, τα οποία κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Ford στο Μπουένος Άιρες, στρατιωτικοποιήθηκαν από την τοπική εταιρεία Igarreta. Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν εναν αεραγωγό στην οροφή, έναν μεγάλο μπροστινό προφυλακτήρα που διαθέτει βαρούλκο, ενισχυμένη ανάρτηση, νέο ηλεκτρικό σύστημα, νατοϊκού τύπου φώτα συσκότισης για νυχτερινές επιχειρήσεις, βάσεις για την μεταφορά ασυρμάτου και τεσσάρων τυφεκίων FAL, λάστιχα για σκληρή χρήση εκτός δρόμου, βαρούλκο περισυλλογής, εργαλεία, δύο δεξαμενές καυσίμου 20 λίτρων και επιπρόσθετα καλύμματα για την μεταφορά στρατιωτών ή φορτίου στο πίσω μέρος.

Η διαδικασία αγοράς των νέων οχημάτων άρχισε στις αρχές του 2019, όταν εκδόθηκε το αίτημα πρόσκλησης υποβολής προσφορών και από τα μέσα του 2019 οι Ford/Igarreta και Toyota Argentina παρουσίασαν τα προς αξιολόγηση πρωτότυπα, η τελευταία πρότεινε ένα τροποποιημένο Hilux. Τον Δεκέμβριο 2019, το Ranger επιλέχθηκε ως η καλύτερη λύση και κατατέθηκε η πρώτη παραγγελία των 10 οχημάτων.

Ο στόχος είναι να συνεχιστούν οι δοκιμές των οχημάτων πριν την υποβολή της επόμενης παραγγελίας, με τον Στρατό να πρέπει να αντικαταστήσει τα οχήματα που απέμειναν από τα συνολικά 900 Mercedes-Benz 230G που αποκτήθηκαν το 1981.

Santiago Rivas

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Σχετικά άρθρα

Ρεπορτάζ : ANDREAS CHONDROS Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας