«Αρειανός» ο νέος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν

«Αρειανός» ο νέος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν

Με μακρά θητεία στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της κρίσης χρέους το 2015, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Ο Μ. Σχοινάς τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς όλων των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, αφού κατείχε τη θέση του επικεφαλής εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάτι που αποτελούσε προσωπική επιλογή του απερχόμενου προέδρου της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Από τη θέση αυτή, συμμετείχε σε όλο το φάσμα των παρασκηνιακών διεργασιών την περίοδο της κρίσης, καταφέρνοντας να υπηρετήσει τον θεσμικό του ρόλο ακόμα κι όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό την απειλή της εξόδου από το ευρώ.

Υπήρξε μια από τις βασικές πηγές πληροφόρησης του προέδρου Γιούνκερ για τα ελληνικά πράγματα, ιδιαίτερα για τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα, αλλά και για την κατάσταση που επικρατούσε στην ελληνική κοινωνία.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τον Άρη. Είναι φανατικός «Αρειανός». ταν το πρόγραμμά του το επιτρέπει  ο κ. Σχοινάς βρίσκεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και παρακολουθεί τους αγώνες του «Θεού του πολέμου».

Μάλιστα, πρόσφατα σε παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, έλαβε ως δώρο μια φανέλα της σεζόν 2018-19 με την οποία και φωτογραφήθηκε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του επίσημα, η ΠΑΕ Άρης, θέληση να ευχηθεί στο νέο Έλληνα επίτροπο.

Με την φωτογραφία στην οποία κρατά τη φανέλα της ομάδας με φόντο το Λευκό Πύργο, το σύμβολο της πόλης της Θεσσαλονίκης και το εξής σχόλιο:

«Νέες ευθύνες και νέες προκλήσεις, σε παλιά, οικεία… γήπεδα, για τον γνωστό ως προς τα Αρειανά, φίλαθλα, αισθήματά του, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν.

Καλή αρχή, από την ομάδα της καρδιάς σου, Μαργαρίτη και με μεγάλες επιτυχίες για την Ελλάδα!».


Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Θεoδωρόπουλος Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας