ΑΣΕΠ-3Κ: Έρχονται νέοι αναμορφωμένοι πίνακες -Τι ζητούν οι διοριστέοι

ΑΣΕΠ-3Κ: Έρχονται νέοι αναμορφωμένοι πίνακες -Τι ζητούν οι διοριστέοι

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων θεραπείας προς το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ/2018 καθώς και η διαδικασία ελέγχους τους από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχή.

Αυτό ανέφεραν στελέχη του ΑΣΕΠ σε συνάντηση που είχαν με αντιπροσωπεία των «Ενωμένων Διοριστέων» που εκπροσωπεί εργαζόμενους που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 3Κ και επισκέφθηκαν την Ανεξάρτητη Αρχή  για να διαμαρτυρηθούν για περιπτώσεις δικαίωσης συνυποψηφίων τους στις αιτήσεις θεραπείας, που είχαν σαν αποτέλεσμα να λάβουν μεγαλύτερη μοριοδότηση και διοριστέοι που είχαν ήδη προσληφθεί να μείνουν άνεργοι.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στη συνάντηση το ΑΣΕΠ εκπροσώπησαν οι διευθύντρια κ. Στάγκα, η προϊσταμένη κ. Μήτσιου και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Καββαδάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη του ΑΣΕΠ ξεκαθάρισαν στους διοριστέους ότι θα υπάρξουν και νέοι αναμορφωμένοι πίνακες όσο δικαιώνονται υποψήφιοι που υπέβαλαν αιτήσεις θεραπείας. Αυτό θα έχει σαν αποτελέσμα να απολύονται διορισμένοι και στη θέση τους να μπαίνουν νέοι υποψήφιοι της προκήρυξης που δικαιώθηκαν με την αίτηση θεραπείας. Με δεδομένο ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεραπείας είναι απρόθεσμη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Επίσης τα στελέχη του ΑΣΕΠ ξεκαθάρισαν στους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των επιτυχόντων της προκήρυξης ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις ήδη διοριστέων. Ταυτόχρονα σημείωσαν ότι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται επ’ αόριστο αιτήσεις θεραπείας, αφού αυτό προβλέπεται ρητά από το ν.2190/94, άρθρο 17, παράγραφος 11.

Από την πλευρά τους, οι «Ενωμένοι Διοριστέοι» τόνισαν ότι πρέπει να υπάρξει – και θα διεκδικήσουν – νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΣ, η οποία θα θέτει χρονικό όρι για την υποβολή των αιτήσεων θεραπείας. Ταυτόχρονα ζητούν, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν αλλά ήταν «είχαν περάσει όλους τους ελέγχους» να παραμείνουν στην εργασία τους μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα μέλη από τους «Ενωμένους Διοριστέους» που επισκέφθηκαν το ΑΣΕΠ (ΦΩΤΟ)


Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Θεoδωρόπουλος Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας