ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Καμία τύχη οι αιτήσεις θεραπείας -Τι υποστηρίζουν νομικοί

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Καμία τύχη οι αιτήσεις θεραπείας -Τι υποστηρίζουν νομικοί

Ελάχιστες ελπίδες έχουν οι αιτήσεις θεραπείας για την 3Κ εξηγούν στην aftodioikisi.gr, νομικοί κύκλοι που εξειδικεύονται σε θέματα ΑΣΕΠ. Όπως τονίζουν, μετά από σχετικά ερωτήματα αναγνωστών που αγωνιούν βλέποντας σωρεία δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο, «οι συγκεκριμένες αιτήσεις, καθώς είναι απρόθεσμες, εξετάζονται συνήθως, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, και αφού έχουν διοριστεί οι οριστικά επιτυχόντες και, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι πολύ καλά τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες, συνήθως απορρίπτονται».

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι που έχουν χειριστεί εκατοντάδες υποθέσεις στο ΑΣΕΠ τονίζουν ότι , όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να «παγώσει» η προκήρυξη και οι οριστικοί πίνακες, της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ:

-Ομαδική προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου για πρόδηλες παρατυπίες στην ίδια την προκήρυξη, να ζητηθεί το «πάγωμα» της 3Κ/2018.

-Ομαδική προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να «παγώσουν» οι οριστικοί πίνακες ή μέρος τους.

Κάτι τέτοιο είχε γίνει πρόσφατα με την 1Κ/2018, για την οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα η οριστική απόφαση. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι νομικοί κύκλοι, η 3Κ/2018 σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει τα νομικά προβλήματα της 1Κ/2018 για την οποία «πάγωσαν» οι προσωρινοί πίνακες.


Ρεπορτάζ : Χρίστος Βούζας Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας