Ασπίδα Σαρλ Ντε Γκολ και άλλα μυθεύματα του τύπου Ελλάς Γαλλία Συμμαχία

Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά……

Ψάχνοντας ο πνιγμένος από κάπου να πιαστεί ότι δήθεν έχουμε πλάτες και θα μας υποστήριξουν διάφορα μέσα μεταδίδουν ή γράφουν με υπονοούμενα ότι το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας πάει στην Ανατολική Μεσόγειο και άρα θα προστατεύσει εμάς ή και την Κύπρο.

Τίποτα όμως από αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η παρουσία του αεροπλανοφόρου είναι για επίδειξη και κάλεσμα της Γαλλίας στη Τουρκία “έλα να τα βρούμε”.

Υπάρχει ένα γεγονός-πράξη της Τουρκίας στην οποία η Γαλλία θα έπρεπε ήδη να είχε ενεργήσει και να είχε αντιδράσει με διάφορα μέσα, η γεώτρηση στο οικόπεδο 8 της Κύπρου.

Έχοντας η Τουρκία πάρει το μήνυμα από όλους τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους ότι ουδέν θα πράξουν για την υπεράσπιση της Κυπριακής ΑΟΖ και προστασίας των εκεί συμφερόντων τους προχώρησε στο πιο αποφασιστικό βήμα, την 1η γεώτρηση σε εκχωρημένο οικόπεδο ιδιαίτερα ισχυρών πολυεθνικών εταιρειών ΤΟΤΑΛ και ΕΝΙ που ανήκουν σε δήθεν ισχυρά κράτη μέλη της ΕΕ, Γαλλία και Ιταλία, δηλαδή προσέβαλαν τα συμφέροντα κρατών που ανήκουν στη καρδιά του παγκόσμιου συστήματος και η μεν Γαλλία κάτι ψέλλισε ή δε Ιταλία σιωπή.

Τι θα έπρεπε να είχε γίνει σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, θα έπρεπε να είχε παρεμποδιστεί η πλεύση του Γιαβούζ και το πόντισμα στο σημείο από τις εκεί φρεγάτες Γαλλίας και Ιταλίας, άλλωστε γι’ αυτό το λόγο έδωσε βάση και άλλες διευκολύνσεις στη Γαλλία η Κύπρος.

Τώρα γιατί ο Μακρόν φωνάζει και δηλώνει διάφορα και στέλνει εκεί για επίδειξη το αεροπλανοφόρο απλά για να μη μείνει απέξω, οι Ιταλοί ήδη λίγο πριν είχαν επισκεφτεί με Υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό την Τουρκία και πιθανόν έχουν συμφωνία για την επομένη μέρα τόσο για την Κύπρο-Ελλάδα όσο και για Λιβύη, εξού και η δυσκολία της Ιταλίας να επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχει στον EastMed, να υπογράψει τη συμφωνία της Αιγύπτου και να καταδικάσει τη παρουσία του Γιαβούζ στη Κύπρο.

Το είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν “θα δούμε όταν έρθει η ώρα αν θα προστατεύσουν τα συμφέροντα τους η Γαλλία και η Ιταλία στη Κύπρο”, μην ξεχνάμε ότι εταιρείες έχουν συμφωνήσει με την Κύπρο και δεν είναι αμυντικές συμφωνίες και αυτές μπορούν να υλοποιηθούν είτε με Κύπρο είτε με Τουρκοκύπριους και Τουρκία.

Άλλωστε ο Μακρόν πιο πολύ καίγεται για τη Λιβύη που ήδη οι Γάλλοι είχαν και έχουν παρουσία εκεί παρά για την Κύπρο και την Ελλάδα, η παρουσία επίδειξη του αεροπλανοφόρου στη περιοχή είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μελλοντική Γαλλο-ιταλική-τουρκική συμφωνία και βασικά θέλει να προλάβει την όποια Ιταλοτουρκική συμφωνία για Λιβύη και Κύπρο.

Πέντε πάνω – πέντε κάτω θα τα βρούν.

Η Τουρκία μεθοδικά και με ασφαλή βήματα πράτει εις βάρος της Κύπρου και τελευταία με εμφανή τρόπο κατά της Ελλάδος.

Υλοποιεί με τη μέθοδο ένα σκαλί κάθε φορά,

ξεκίνησε με τις έρευνες και γεωτρήσεις αρχικά βόρεια της Κύπρου

συνέχισε νότια της Κύπρου στη δήθεν Τουρκοκυπριακή ΑΟΖ και στο οικόπεδο 3,

έδιωξε την ΕΝΙ όταν πήγε να κάνει εκεί έρευνες,

το επόμενο βήμα ήταν να πάει δυτικά της Κύπρου σε μη εκχωρημένα οικόπεδα,

συνέχισε με τις έρευνες σε εκχωρημένα όλων των εμπλεκόμενων,

και τέλος έκανε το μεγάλο βήμα να κάνει γεώτρηση στη καρδιά της Κυπριακής ΑΟΖ και στα συμφέροντα των μεγάλων παιχτών.

 

Ποια ήταν η αντίδραση από όλους τους ενδιαφερόμενους καμία…………..

Υδρογονάνθρακες Ελλάδος Κύπρου – Ένα στημένο παιχνίδι εις βάρος μας?

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας