Αυτό είναι ένα ηλεκτρικό Toyota που θα μπει στην παραγωγή

Αυτό είναι ένα ηλεκτρικό Toyota που θα μπει στην παραγωγή

Αυτό είναι ένα ηλεκτρικό Toyota που θα μπει στην παραγωγή

Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα citycar με διαστάσεις… μοτοσικλέτας αφού το μήκος του φτάνει μετά βίας τα 2.490 mm. Για την ακρίβεια είναι περίπου 205 mm πιο κοντό από ένα Smart ForTwo EQ με το πλάτος να είναι μικρότερο κατά 373 mm και το ύψος χαμηλότερο κατά μόλις 5 mm.

Στο εσωτερικό υπάρχει θέσεις για δύο άτομα ενώ λόγω των διαστάσεων και του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης μπορεί να οδηγηθεί από πιο μικρής ηλικίας πρόσωπα.

Η Toyota κάνει λόγο για τρομερή ευελιξία και εξαιρετικά μικρό κύκλο στροφής με την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει αυτό το αυτοκινητάκι να είναι στα 60 km/h.

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως οχήματα σαν το Ultra-Compact είναι τα ιδανικά μέσα στις μεγαλουπόλεις (π.χ. όπως το Τόκιο) για την ατομική μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο. Μάλιστα οι Ιάπωνες παρουσιάζουν δύο εκδόσεις του μοντέλου, μία για προσωπική χρήση και την business με το μαύρο χρώμα.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην έκθεση του Τόκιο, αλλά εκτιμάται πως η μπαταρία θα προσφέρει τουλάχιστον 100 km, παραπάνω απ΄ όσα απαιτούνται για την καθημερινή χρήση σε μία πόλη. 

Πηγή


Ρεπορτάζ : Radio4.GR Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας