Βαγγέλης Μόρας: Μιλάει για τον θάνατο του αδερφού του από λευχαιμία

Βαγγέλης Μόρας: Μιλάει για τον θάνατο του αδερφού του από λευχαιμία

Βαγγέλης Μόρας: Μιλάει για τον θάνατο του αδερφού του από λευχαιμία

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μόρας έκανε εχτές το βράδυ μια βαθιά εξομολόγηση στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

Ο αδερφός του, Δημήτρης Μόρας, διαγνώστηκε με λευχαιμία τον Μάρτιο του 2014 και νοσηλεύτηκε για πολύ καιρό στην Αυστραλία, έπειτα είχε μεταφερθεί στη Λάρισα για να συνεχίσει τη νοσηλεία. Ωστόσο, έχασε τελικά τη ζωή του σε ηλικία 33 ετών.

«Ήταν Μάρτιος του 2014 όταν αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι στην Αυστραλία. Είχε από μικρός ένα πρόβλημα με το αίμα. Χαμηλά αιμοπετάλια. Μας έλεγαν πως στο μέλλον θα γίνει λευχαιμία. Ίσως και στα 60. Το ανακάλυψε στα 20 μετά από μια εξέταση αίματος. Από ένα σημείο και μετά ζούσε μια φυσιολογική ζωή με το πρόβλημά του. Μόλις έκανε το ταξίδι χτύπησε μια μέρα το τηλέφωνο. Με πήρε το πατέρας μου και μου λέει “ο Τάκης έχει πρόβλημα. Απέκτησε οξεία λευχαιμία”. Μάθαμε μετά πως δεν έπρεπε να κάνει το ταξίδι, λόγω ανοσοποιητικού συστήματος. Από εκεί και πέρα άλλαξαν όλα. Κάναμε εξετάσεις για να δούμε ποιος είναι συμβατός δότης μυελού των οστών. Ήμουν εγώ…

Τρίτη βράδυ έφτασα Μελβούρνη. Τετάρτη απόγευμα έκανα τη μεταμόσχευση. Ο αδερφός μου δεν επιτρεπόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα λόγω της υγείας του. Μετά τη μεταμόσχευση περιμέναμε 8 μήνες για να μάθουμε αν όλα πάνε καλά. Στην τελευταία εξέταση άλλαξαν όλα. Έπεσαν όλα μέσα στο αίμα του. Ο αδερφός μου είπε πως θα έρθει Ελλάδα για να κάνει ακόμη μια μεταμόσχευση, ενώ ήξερε πως ερχόταν το τέλος. Μας μετέφερε μια διαφορετική ιστορία για να μη στενοχωρηθεί κανένας. Είπε γυρίζω γιατί δεν θέλω να πεθάνω στην Αυστραλία.

Μου είπε πως θα κάνει δεύτερη μεταμόσχευση όταν είναι έτοιμος. Φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου, κάναμε τα γενέθλιά του στο νοσοκομείο. Τον είδα στη χειρότερη κατάσταση που μπορούσα να τον δω, αλλά και ο ίδιος δεν σε άφηνε πως κάτι θα πάει στραβά. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο νιώθω άσχημα είναι αυτό. Δεν θα έφευγα 16 Ιουλίου για να πάω Ιταλία για προετοιμασία με την ομάδα μου. Του είχα πει να με πάρει τηλέφωνο για τη δεύτερη μεταμόσχευση. Μετά από δυο μέρες πήρε τηλέφωνο η γυναίκα μου και μου είπε πως έφυγε» αφηγήθηκε το περιστατικό  ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο διεθνής αμυντικός μάλιστα δέχθηκε τα συλλυπητήρια από την ομάδα του, τη Βερόνα, η οποία μάλιστα γνωστοποίησε ότι στον επόμενο φιλικό αγώνα της ομάδας οι παίκτες θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν από τη σέντρα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η ανάρτηση της Serie Α στο Twitter. «Βαγγέλη, είμαστε κοντά σου, κουράγιο!», έγραψε στο μήνυμά της η Ιταλική Λίγκα.

Πηγή


Ρεπορτάζ : Radio4.GR Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας