ΓΕΝ: Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του ξένων κρατών είχε στη Βενετία ο Αρχηγός του στόλου

ΓΕΝ: Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του ξένων κρατών είχε στη Βενετία ο Αρχηγός του στόλου

Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του ξένων κρατών, καθώς και του ΝΑΤΟ, είχε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύραχος Νικόλαος Τσούνης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο 12ο περιφερειακό συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Regional Seapower Symposium – RSS 2019), το οποίο διεξήχθη στη Βενετία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση των αρχηγών Ναυτικού (CHONs) των κρατών μελών της Αδριατικής και Ιόνιας Πρωτοβουλίας (ADRION) και της Πρωτοβουλίας «European Carrier Group Interoperability Initiative» (ECGII) με κύριο θέμα το μέλλον των πρωτοβουλιών και τις ευκαιρίες για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας τους.

Ο αρχηγός ΓΕΝ μίλησε στην πρώτη θεματική ενότητα με την Αίγυπτο, ως προεδρεύουσα χώρα, και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και στον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στην ανάπτυξη και ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών συνεργασιών και πρωτοβουλιών.

Στο περιθώριο της συνόδου ο αρχηγός ΓΕΝ είχε προγραμματισμένες συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Σιγκαπούρης, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Τέλος, είχε συνάντηση με τον διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ (Commander Allied Joint Force Command Naples – U.S. Naval Forces Europe – Africa) ναύαρχο Admiral James G. Foggo III USN και με τον διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Allied Maritime Command – MARCOM) αντιναύαρχο Keith Blount CB OBE, RN με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


Ρεπορτάζ : Χάρης Ζαρμπαλάς Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας