Για προσβολή των ΕΔ κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση – Ποια η αφορμή

Για προσβολή των ΕΔ κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση – Ποια η αφορμή

Με δήλωσή του ο  Θοδωρής Δρίτσας, Υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα πρώτα δείγματα γραφής στις ΕΔ. Ο κ. Δριτσας αναφέρεται στην τοποθέτηση γγ στο ΥΠΕΘΑ και στις αρμοδιότητες του. 

Η δήλωση Δρίτσα:

«Ακραία ανησυχητικά και απαράδεκτα, τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τον τρόπο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το άρθρο 5 του με αρ. 84 Π.Δ. που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α΄ 123/17.07.2019), στον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (θέση που συνιστάται με το ίδιο Π.Δ.),ανατίθεται -μεταξύ άλλων- η ευθύνη να συντονίζει «και τα γενικά επιτελεία των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων»!

Πέραν της απίστευτης γραφειοκρατικής σύγχυσης που επιφέρει αυτή η ρύθμιση με τις αλληλοσυγκρουόμενες αρμοδιότητας  που εγκαθιδρύει, το ακραίο και απαράδεκτο έγκειται στην έμμεση αλλά σαφώς προσβλητική  υποβάθμιση του αναντικατάστατου ρόλου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέτοιες ρυθμίσεις δεν συνιστούν ούτε εκσυγχρονισμό ούτε εκδημοκρατισμό. Αυθαιρεσία, συγκεντρωτισμό και αυταρχισμό συνιστούν. Επιτακτική ανάγκη, να επαναξιολογηθεί άμεσα αυτή η απόφαση.».

The post Για προσβολή των ΕΔ κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση – Ποια η αφορμή appeared first on Militaire.gr.


Ρεπορτάζ : Militaire News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας