Για την δολοφονία της Σούζαν Ήτον

Για την δολοφονία της Σούζαν Ήτον

Από το facebook της Ευαγγελίας Ευσταθιάδου

Αυτή η ιστορία με έχει εξοργίσει.

Η Σουζαν Ήτον, 60 ετών, βιολόγος-ερευνήτρια ήρθε σε ακαδημαϊκό συνέδριο στην Κρήτη. Ήταν η 5η φορά της στο συνέδριο και γνωρίζοντας την περιοχή βγήκε για ένα γρήγορο τρέξιμο. Πόση ώρα μπορεί να έτρεχε η άτυχη γυναίκα; Αρκετή για να την εντοπίσει ένας 27χρονος, να την χτυπήσει με το αυτοκίνητο, να την μαχαιρώσει, να την πετάξει από μια είσοδο σε υπόγεια σπηλιά. Μιλάμε για μια 60χρονη και έναν άνδρα στα μισά της χρόνια που θα μπορούσε να την ακινητοποιήσει πολύ γρήγορα. 

Τι δείχνει αυτό; Ότι ο άνθρωπος ήταν βίαιος και διαταραγμένος, άρα δυσκολo να είχε βγει το μεσημεράκι για καφέ σε πλήρη ηρεμία και ξαφνικά να του γύρισε το μάτι. Τι μας λέει αυτό; Ότι ο τυπάκος ήταν ασταθής πολύ καιρό πριν, αρκετό για να μπει από τους πρώτους στη λίστα υπόπτων. Αν ήταν απλά νευρικός δεν θα πληρούσε το ψυχολογικό προφίλ της αστυνομίας για μπει άμεσα στο στόχαστρο. Δεν θα τον γνώριζαν καν στην αστυνομία. Προφανώς, όλοι ήξεραν οτι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν, η βία άλλωστε κλιμακώνεται, αλλά ελα όμως που είναι οικογενειάρχης, γιος παπά, τίμιος αγρότης και φυσιοδίφης(με κανάλι στο youtube!).

Τα εγκλήματα πάντα μου τραβούν το ενδιαφέρον και έχω διαβάσει αμέτρητες ιστορίες. Παρότι είναι εύκολο να καταραστουμε τον δράστη και να του ευχηθούμε θανατική ποινή, η πραγματικότητα είναι πως ο δράστης δεν είναι ο μόνος φταίχτης. Στις περισσότερες περιπτώσεις δολοφόνων, το ιστορικό τους μιλάει ξεκάθαρα: ψυχολογικά προβλήματα (συχνά αδιάγνωστα και χωρίς αγωγή), βίαια ξεσπάσματα προς ανθρώπους και ζώα, μπλεξίματα με το νόμο, παραβατικότητα από την παιδική ηλικία, δυσκολία κοινωνικοποίησης και άλλα πολλά. Τα σημάδια είναι εκεί, αλλά κλείνουμε τα μάτια, μην τυχόν και στιγματίσουμε τον άλλον. Αν δούμε κάποιον αγαπημένο μας με σάπια δόντια δε θα τον στείλουμε οδοντίατρο; Γιατί δεν στέλνουμε τον κόσμο σε ψυχολόγο/ψυχίατρο; Η οικογένεια καλύπτει, οι γείτονες αδιαφορούν, το σχολείο πετάει αετό και έτσι μια άτυχη γυναίκα βασανίζεται βάναυσα γιατί έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή, μέρα μεσημέρι.

Υ.Γ Χαριτωμένη δημοσιογραφία: ο κατ΄ομολογία δράστης αναφέρεται στον άρθρο ως 27χρονος οικογενειάρχης και ο εργάτης του που πιθανόν τον βοήθησε να κουβαλήσει το πτώμα, ως αλλοδαπός. Γιατί ως γνωστό έχει μεγάλη σημασία που είναι αλλοδαπός για να καταλάβουμε την εμπλοκή του.


Ρεπορτάζ : Εύα Ευσταθιάδου Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας