Δένδιας: Εκθέτει το ανυπόστατο μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης

Δένδιας: Εκθέτει το ανυπόστατο μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας – Λιβύης

Την πεποίθηση ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση του προγεύματος εργασίας που παρέθεσε, σήμερα στις Βρυξέλλες, στους ομολόγους του της ΕΕ, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.
«Σε λίγο θα συμμετάσχω στο Συμβούλιο Υπουργών όπου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα του ανυπόστατου μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περίπτωση το Συμβούλιο Υπουργών θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «γόνιμη» και «ουσιαστική» τη συζήτηση που έγινε για τον τρόπο που πρέπει να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων. Όπως ανέφερε «υπεβλήθη αίτημα για βελτίωση της μεθοδολογίας διεύρυνσης και την ανάγκη να διατηρηθεί στο προσκήνιο η ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας, αλλά και των υπολοίπων χωρών της περιοχής, πάντοτε βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό κεκτημενο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει μια θετική εξέλιξη, ενδεχομένως τον προσεχή Μάρτιο, προς την επιθυμητή κατεύθυνση».

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι «η Ελλάδα είναι η παλαιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή. Είναι παράγοντας σταθερότητας και προώθησης της συνεργασίας και θα συνεχίσει να λαμβάνει σαφείς πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Φωτογραφία InTime News


Ρεπορτάζ : Άρης Δημητράτος Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας