Δημήτρης Σκάλκος: Ο νόμος για τις δημόσιες επενδύσεις θα αλλάξει

Δημήτρης Σκάλκος: Ο νόμος για τις δημόσιες επενδύσεις θα αλλάξει

Στο σύνολό του θα εκτελεστεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το τέλος του έτους και για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρη Σκάλκο.

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι δρομολογούνται και σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ανέφερε αναλυτικά:

«Γνωρίζουμε και γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση τι πρέπει να γίνει, ώστε να μη χαθεί ούτε ένας κοινοτικός πόρος μέχρι το τέλος του έτους. Το σημαντικό δεν είναι μόνο η απορρόφηση των πόρων, είναι και το που πάνε αυτά τα χρήματα.

Πρέπει με κάποιο τρόπο να κάνουμε όσον το δυνατό περισσότερα πράγματα, με τη λιγότερη δυνατή χρήση πόρων. Αυτό είναι το αναπτυξιακό μας σχέδιο.

Εγώ μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όχι μόνο δεν πρόκειται να περικοπεί, αλλά θα εκτελεστεί στο τέλος του έτους και τα επόμενα χρόνια, στο σύνολό του.

Οι προτεραιότητες για μας είναι η εκτέλεση του συνόλου του προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων, να μη χαθούν πόροι από τα επιχειρησιακά προγράμματα στο τέλους του έτους, η επόμενη προτεραιότητα ο σχεδιασμός των νέων επιχειρησιακών προγραμμάτων και μέσα σε αυτά η διαπραγμάτευση που θα γίνει με την Ευρωπαϊκή επιτροπή για τους πόρους που θα πάρουμε για την επόμενη περίοδο.

Συν άλλη μία θεσμική προτεραιότητα, που θα μου επιτρέψετε να την χαρακτηρίσω ως την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που μπορούμε να αφήσουμε πίσω, να έχουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις. Ο νόμος για τις δημόσιες επενδύσεις που χρησιμοποιείται χρονίζει από το 1952, πρέπει κάπως να εκσυγχρονιστεί αυτό το κομμάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκάλκος.


Ρεπορτάζ : NewsRoom Σύνδεσμος

Loading...

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας