Δημοσκόπηση: Τα μικρά κόμματα πνιγηκαν στις Πρέσπες – Μάχη δικομματισμού

Δημοσκόπηση: Τα μικρά κόμματα πνιγηκαν στις Πρέσπες – Μάχη δικομματισμού

Διαβάστε επίσης

 Η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε αλλά και όπως καταγράφει νέα δημοσκόπηση έχει προκαλέσει κλίμα πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό και τριγμούς στις πολιτικές ισορροπίες. Τα άκρα ενισχύονται, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν… παιχνίδι (σχεδόν) μόνοι τους και τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα… αγνοούνται.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής αποτυπώνει το πολιτικό κλίμα των ημερών μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ένα κλίμα που πολώνεται ακόμη περισσότερο από τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή, με τις προθέσεις για αλλαγή του Κανονισμού ώστε να «σωθούν» ΑΝΕΛ και Ποτάμι, με την παραίτηση Παπαχριστόπουλου που δεν… ήρθε εξαιτίας παρέμβασης του προέδρου της Βουλής, οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση, ενώ συγχρόνως η Χρυσή Αυγή ενισχύει ανησυχητικά τα ποσοστά της, την ώρα που τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα «εξαφανίζονται» και όπως φαίνεται η νέα Βουλή θα είναι πεντακομματική (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ).

Στην εκτίμηση ψήφου που προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,1%. Συγκεντρώνει ποσοστό 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6,1%, το Ποτάμι με 1,9%, οι ΑΝΕΛ με 1,3%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%, η Ελληνική Λύση με 2,4% και η επιλογή «Άλλο» με 4,0%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ να μένουν εκτός, όπως και η Ένωση Κεντρώων, που πάντως είναι πιο κοντά στο όριο του 3%, όπως και η Ελληνική Λύση.


Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας