Δουλειά σε περισσότερες από 100 εταιρίες θα δώσει στην Ολλανδία η ναυπήγηση του νέου Πλοίου Υποστήριξης

Δουλειά σε περισσότερες από 100 εταιρίες θα δώσει στην Ολλανδία η ναυπήγηση του νέου Πλοίου Υποστήριξης

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερες από 100 εταιρίες, κυρίως ολλανδικές, θα συμβάλλουν στη ναυπήγηση και κατασκευή του νέου Πλοίου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (CSS) HNLMS Den Helder (A834) του Ολλανδικού Ναυτικού, όπως δήλωσαν τα ναυπηγεία της Damen.

Το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον αντιναύαρχο Arie Jan de Waard, διευθυντή του ολλανδικού Οργανισμού Αμυντικών Προμηθειών (DMO) και τον Arnout Damen, νέο διεθύνοντα σύμβουλο της γνωστής οικογένειας των ολλανδικών ναυπηγείων Damen Shipyards Group.

Την εποπτεία του προγράμματος ναυπήγησης θα έχει ο DMO μαζί με την Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) ως βασικού εργολάβου. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 375 εκατομμύρια Ευρώ.

To Ολλανδικό Ναυτικό εν δράσει… (video)

Το Ολλανδικό Ναυτικό επιθυμούσε χρόνια τώρα τη συμπλήρωση του έργου του ΠΓΥ HNLMS Karel Doorman (Α833). Αυτό θα γίνει με την ένταξη και του HNLMS Den Helder.

Σύμφωνα με την Damen, το νέο πλοίο μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης σε μεγάλα πλοία του στόλου επιχειρώντας σε όλον τον κόσμο, με κάθε καιρό ενώ μπορεί να μετέχει σε αστυνομικές αποστολές κατά της πειρατείας και του λαθρεμπορίου καθώς και να παρέχει βοήθεια σε ανθρωπιστικού χαρακτήρα επιχειρήσεις.


Το Πλοίο Υποστήριξης θα έχει μήκος 200 περίπου μέτρα, πλήρωμα 75 ατόμων και ενδιαιτήσεις για άλλους 75. Διαθέτει χώρο για αρκετά ελικόπτερα και 20 εμπορευματοκιβώτια. Στο σχεδιασμό προβλέφθηκαν η πλευστότητα και η οικονομία κατανάλωσης καυσίμου καθώς και οι μειωμένοι ρύποι. Υπολογίζεται πως σε σύγκριση με το Karel Doorman θα παρουσιάζει 6% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου ντίζελ.

Το πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2024 και με την ολοκλήρωση των δοκιμών του θα ενταχθεί στη δύναμη του ολλανδικού στόλου ένα χρόνο μετά από αυτό.

Πηγή: Naval News

Μοιραστείτε το άρθρο

Ρεπορτάζ : Stathis Vasileiou Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας