Δυσφορία της Αθήνας για το Βερολίνο και τη Μέρκελ

Δυσφορία της Αθήνας για το Βερολίνο και τη Μέρκελ

Τη δυσαρέσκειά του στη Μέρκελ εξέφρασε ο Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και, σύμφωνα με πληροφορίες, της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του επειδή η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ακόμη ο πρωθυπουργός εξέφρασε στη Γερμανίδα καγκελάριο την ανησυχία για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ Σάρατζ-Τουρκίας.

Ακόμη της έθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών. Παράλληλα κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της ΕΕ που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.

Από την πλευρά της, η Αγνκελα Μέρκελ εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της ΕΕ, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη, και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.


Ρεπορτάζ : fimotro Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας