Δ. Χαρίτου: «Το μεγάλο ναι στη ζωή και το όχι στην εξόρυξη χρυσού θα φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης»

Δ. Χαρίτου: «Το μεγάλο ναι στη ζωή και το όχι στην εξόρυξη χρυσού θα φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης»

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από σήμερα Τρίτη 19 έως την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, συμμετέχοντας στο φόρουμ που διοργανώνουν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης, για την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων και της ίδιας της ζωής. Ένα φόρουμ κατά της εξορυκτικής δραστηριότητας του χρυσού σε χώρες της Βαλκανικής, στην χώρα μας και στην περιοχή της Θράκης.

Ο βουλευτής, ενόψει της συμμετοχής του στο φόρουμ στις Βρυξέλλες, παρέθεσε συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε: «Ο λόγος θα δοθεί σε κινήματα και κινήσεις πολιτών από όλες της χώρες της Βαλκανικής. Θα συμμετέχει η εθνική επιτροπή ‘Όχι στο κυάνιο’ από την Βουλγαρία, που έχει αναπτύξει εξαιρετική δραστηριότητα ενάντια στις εξορύξεις, η κίνηση ‘Πολίτες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού’ από την Τουρκία, που δραστηριοποιείται κυρίως στα παράλια όπου γίνονται προσπάθειες εξόρυξης και ακτιβιστές από την Ρουμανία, μετά τις αρνητικές εξελίξεις από την δραστηριότητα των εταιρειών στην χώρα τους λόγω της διαφυγής κυανίου. Σημαντικό λόγο θα έχουν τα κινήματα και οι κινήσεις από την Ελλάδα, αναφέρομαι στην Επιτροπή Αγώνα κατά του χρυσού Χαλκιδικής και στη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά του χρυσού, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τα ζητήματα της εξόρυξης χρυσού στις περιοχές τους. 

Σημαντική συμβολή θα έχουν πανεπιστημιακοί επιστήμονες και ερευνητές, που έχουν αναδείξει τις αρνητικές συνέπειες και τις επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού στο φυσικό περιβάλλον. Από τον χώρο της πολιτικής, μαζί με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ευρωβουλευτής από το Die Linke της Γερμανίας, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Ροδόπη, Έβρο και Χαλκιδική. Από τον χώρο της αυτοδιοίκησης θα είναι οι δήμαρχοι Μαρωνείας – Σαπών  και Αλεξανδρούπολης». 

Ο βουλευτής, συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτή η εκδήλωση θα είναι μία ξεχωριστή ευκαιρία ώστε η καθολική αντίθεση, η διαμαρτυρία που εκδηλώνεται από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου κατά του χρυσού, να ξεφύγει από τα στενά όρια της Θράκης, ακόμη και αυτά της Ελλάδας και να φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε αυτό σημαντικός αναδεικνύεται ο ρόλος των εκπροσώπων των επιτροπών, των κινημάτων και όσων θα συμμετέχουν στο φόρουμ».

Δευτερεύοντα Tags: 
Είναι Συνέντευξη?: 
0
Post it: 
0
Date/Time to be posted: 
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2019 – 21:23


Ρεπορτάζ : tsekpoint_335 Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας