Ειδικοί Φρουροί 2019 – Προκήρυξη: Τι λέει για ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, ΟΒΑ

Ειδικοί Φρουροί 2019 – Προκήρυξη: Τι λέει για ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, ΟΒΑ

Ειδικοί Φρουροί 2019 – Προκήρυξη: Τι λέει για ΕΠΟΠ, ΕΠΥ, ΟΒΑ – Ποιοι μοριοδοτούνται και ποιοι μένουν εκτός μοριοδότησης – Γιατί είναι γραμμένη με προχειρότητα

Στο …«πόδι» είναι γραμμένη η προκήρυξη για την πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών στην Αστυνομία, και αυτό φαίνεται από τις διατάξεις που περιλαμβάνει για τους στρατιωτικούς και την μοριοδότηση.

Προφανώς αντέγραψαν άλλες προκηρύξεις χωρίς να ελέγξουν καν τι ισχύει η όχι. Το αποτέλεσμα είναι να μην μοριοδοτούνται οι ΟΒΑ, αλλά οι ΕΠΥ, οι οποίοι πλέον δεν υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Οι μόνοι ΟΒΑ που μοριοδοτούνται είναι αυτοί που υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ειδικοί Φρουροί: Αυτή είναι η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ – Αιτήσεις έως 26/8/2019

Η προχειρότητα με την οποία γράφτηκε η προκήρυξη αποδεικνύεται από τα παρακάτω:

Στα αντικειμενικά κριτήρια για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, λαμβάνεται υπόψη η « εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως έφεδροι Αξ/κοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Βέβαια αν βρεθεί ΕΠΟΠ ή ΕΠΥ 28 χρόνων, όριο το οποίο μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση, θα είναι ή λάθος ή θαύμα.

Προφανώς οι συντάκτες της προκήρυξης δεν γνωρίζουν καν ότι δεν υπάρχουν πλέον ΕΠΥ στις Ένοπλες Δυνάμεις και ότι οι ΕΠΟΠ είναι μεγαλύτεροι από 28 χρόνων.

Λίγο πιο κάτω, στις μοριοδοτήσεις αναφέρει ότι παίρνουν μια έξτρα μονάδα οι υποψήφιοι που έχουν υπηρετήσει ως ΕΠΟΠ ή ΕΠΥ στις Ένοπλες Δυνάμεις και πέντε μονάδες οι υποψήφιοι που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις στην Προεδρική Φρουρά, ή όσοι υπηρέτησαν ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις Ειδικές Δυνάμεις.

Το αστείο της υπόθεσης είναι η αναφορά ότι «Οι ΕΠΟΠ απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει την αρχικώς αναληφθείσα υποχρεωτική θητεία» και φυσικά να είναι έως 28 ετών.
Αν υποψήφιος/α έχει υπηρετήσει τουλάχιστον εννέα (9) μήνες ως ΕΠ.ΟΠ. σε Ειδικές Δυνάμεις λαμβάνει και την προβλεπόμενη μοριοδότηση ως υπηρετήσας/σασα σε Ειδικές Δυνάμεις.

Είναι προφανές ότι η προκήρυξη χρήζει άμεσης προσαρμογής στην πραγματικότητα…

Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com


Ρεπορτάζ : Ιωάννα Ηλιάδη – Ioanna Iliadi Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας