ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ! Νόμιμη και επισήμως η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης! Εξωτερική πολιτική… Ουγκάντας από τον Κούλη και την παρέα του…

ΕΛΛΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ! Νόμιμη και επισήμως η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης! Εξωτερική πολιτική… Ουγκάντας από τον Κούλη και την παρέα του…

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συναγερμό κατόπιν εορτής καθώς αναμένεται η ανάρτηση των συντεταγμένων θαλάσσιας  δικαιοδοσίας από τον ΟΗΕ, σύμφωνα με τις οποίες ορίζεται το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2019 από την Άγκυρα και την κυβέρνηση του Φαγέζ αλ Σαράζ στην Τρίπολη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία κρίνεται απολύτως αναμενόμενη, προκαλεί ευλόγως ανησυχία στην Αθήνα, η οποία και προετοιμάζεται για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να προκληθούν.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν υποστηρίξει δημοσίως ότι μετά την ανάρτηση στην αρμόδια διεύθυνση του ΟΗΕ ανοίγει ο δρόμος για έρευνες σε περιοχή που περιλαμβάνει τα νότια της Κρήτης.

Με βάση τις γεωγραφικές ακροβασίες στις οποίες έχει προχωρήσει η Άγκυρα προκειμένου να κατορθώσει να επιτύχει τη συνάντηση της τουρκικής με τη λιβυκή ΑΟΖ σε ένα σύνορο μόλις 29,7 χιλιομέτρων, το νησί της Κρήτης έχει περιορισμένη επήρεια, η Κάσος, η Κάρπαθος και η Ρόδος την ελάχιστη δυνατή και μικρότερα νησιά, όπως το Καστελλόριζο, εντελώς ανύπαρκτη επήρεια.

Αντιθέτως, προκειμένου να επιτευχθεί η οριοθέτηση αυτή, έχουν χρησιμοποιηθεί τουρκικές ακατοίκητες βραχονησίδες, στις οποίες και έχει αποδοθεί πλήρης επήρεια για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Συγχαρητήρια για την… επιθετική εξωτερική πολιτική του Κούλη και του Δένδια που τους πρόλαβαν ξανά οι εξελίξεις…

Ρεπορτάζ : Scarface Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας