Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Με +46% τρέχει ο Σεπτέμβριος

Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Με +46% τρέχει ο Σεπτέμβριος

Μετά τα απανωτά ρεκόρ του Ιουλίου και του Αυγούστου, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο και το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία των πωλήσεων που έχουμε στα χέρια μας, τις πρώτες 15 ημέρες του φετινού Σεπτεμβρίου (10 εργάσιμες ημέρες) έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας ήδη 2.043 νέα μοντέλα.

Το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων ήταν 1.397 οχήματα, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η αγορά «τρέχει» με εντυπωσιακή αύξηση 46,2%.

Θυμίζουμε ότι τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων της χώρας μας είχαν σημειώσει διαδοχικά ρεκόρ δεκαετίας, συμπληρώνοντας 11.838 (+29,7% σε σχέση με το 2018) και 9.666 (+25%) ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Διαβάστε: Ιούλιος: Ρεκόρ 10ετίας στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων
«Πέταξε» η αγορά αυτοκινήτου τον Αύγουστο

Πλέον, με τον Σεπτέμβριο να φαίνεται ότι συνεχίζει αυτές τις πολύ καλές επιδόσεις των δύο προηγούμενων μηνών, είναι δεδομένο ότι η ελληνική αγορά αυτοκινήτου έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης. Τα οφέλη από αυτό είναι προφανή και αφορούν τόσο στην επιβεβλημένη μείωση της ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας, όσο και στην ενίσχυση μιας αγοράς, η οποία τα χρόνια της κρίσης έχει πληγεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

The post Ελληνική αγορά αυτοκινήτου: Με +46% τρέχει ο Σεπτέμβριος appeared first on NewsAuto.gr.


Ρεπορτάζ : Σπύρος Χώτος Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας