Εμπορικός πόλεμος: Προσπάθεια επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας

Εμπορικός πόλεμος: Προσπάθεια επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας

Την αποκατάσταση του διαλόγου για να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος επιδιώκουν με η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, «με δραστήριο τρόπο», υποστήριξε την Κυριακή ο κύριος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν οι διαπραγματεύσεις επαναληφθούν με ουσιαστικό τρόπο, τότε θα φέρουμε την Κίνα στην Ουάσιγκτον για μία σύσκεψη των επικεφαλής διαπραγματευτών προκειμένου να συνεχισθούν οι συνομιλίες», δήλωσε ο Λάρι Κούντλοου σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, χωρίς ωστόσο να εξαφανίσει τις αμφιβολίες που υπάρχουν γύρω από την έλευση της κινεζικής αντιπροσωπίας στην Ουάσινγκτον.

Κατά τον ίδιον, υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχη και από τις δύο πλευρές που θα πρέπει να συνομιλήσουν τηλεφωνικά «εντός της εβδομάδος, ή εντός του επόμενου 10ημέρου», προκειμένου να προλειάνουν το έδαφος για τις διαπραγματεύσεις. Υπογράμμισε δε πως η τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν μετά τη μετάβασή τους στη Σαγκάη οι δύο Αμερικανοι αξιωματούχοι, ο  Εμπορικός Εκπρόσωπος Ρόμπερτ Λάιτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, με τους Κινέζους διαπραγματευτές, Λιού Χε και Ζονγκ Σαν, ήταν πολύ πιο θετική απ’ όσο άφησαν να εννοηθεί τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κούντλοου δεν παρέλειψε επίσης να διατυπώσει κι ένα θετικό μήνυμα για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. «Δεν φοβόμαστε να είμαστε αισιόδοξοι», τόνισε.
Ρεπορτάζ : NewsRoom Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας