Επιστολή Μητσοτάκη στους δημιουργούς μουσικής

Επιστολή Μητσοτάκη στους δημιουργούς μουσικής

Έληξε η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από την συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με δημιουργούς και καλλιτέχνες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε επιστολή προς το Σωματείο “ΑΣΜΑ”, στην οποία ευχαριστεί τους δημιουργούς για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση της Δευτέρας. Παράλληλα, διασαφηνίζει μια φράση “που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ’ ού και με έκπληξη διάβασα ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών”, τονίζει, στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. “Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων”, σημειώνει.

Νωρίτερα χθες, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη- δημιουργών μουσικής, οι δημιουργοί κατήγγειλαν πως σε βίντεο που δημοσιεύθηκε ακούστηκαν «αναλήθειες και υπήρξε ξεκάθαρη πολιτική εκμετάλλευση της συνάντησης προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του σωματείου, που πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς κομμάτων, και όχι μετά από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έπειτα, στο σποτ ακούγεται τουλάχιστον τρεις φορές η λέξη κυβέρνηση και γίνεται έμμεση επίθεση στη στάση της παρούσας κυβέρνησης, κάτι που περισσεύει όταν πρόκειται για την αγωνία των καλλιτεχνών.


Ρεπορτάζ : avloniti@reporter.gr (Nicole Avloniti) Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας