Εργοστάσιο μπαταριών ετοιμάζει η Volvo στις ΗΠΑ!

Εργοστάσιο μπαταριών ετοιμάζει η Volvo στις ΗΠΑ!

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να λειτουργήσει τη νέα μονάδα στα τέλη του 2021.

Η Volvo θα κατασκευάσει τη δική της μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στις ΗΠΑ, με τις οποίες θα εξοπλίζει τη νέα σειρά ηλεκτρικών οχημάτων που προορίζονται για την συγκεκριμένη αγορά. Η επέκταση αποτελεί μέρος ενός έργου 600 εκατομμυρίων δολαρίων που πρόσφατα ανακοίνωσε η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιό της στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, το οποίο περιλαμβάνει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής καθώς και το πανεπιστήμιο Volvo Car.

Η Volvo θα δημιουργήσει μια ηλεκτρική έκδοση του επόμενου XC90 την οποία θα κατασκευάσει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στα τέλη του 2022. Το εργοστάσιο, βορειοδυτικά του Τσάρλεστον, απασχολεί περίπου 1.500 εργαζόμενους που συναρμολογούν το S60. Το εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας θα καταστεί το παγκόσμιο κέντρο παραγωγής για την τρίτη γενιά του XC90.

Αυτό το όχημα θα κατασκευαστεί στην επόμενη έκδοση της πλατφόρμας Scalable Product Architecture της Volvo, που αναφέρεται ως SPA2. Η Volvo ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες μονάδες από την παραγωγή του επόμενου XC90 στο εργοστάσιο του 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αφορά στην ηλεκτρική έκδοση.

Πάντως η κατασκευή της μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021, δήλωσε εκπρόσωπος της Volvo. Στη μονάδα αυτή, οι εργαζόμενοι θα δοκιμάσουν τα πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου που θα τροφοδοτούν το crossover. Συναρμολογώντας τις μπαταρίες στις ΗΠΑ η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει ότι θα μειώσει το κόστος που απορρέει από την μεταφορά των βαριών μπαταριών.

Η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει την προγραμματισμένη  παραγωγική ικανότητα για τη μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών αλλά ούτε και πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν συνολικά ωστόσο η προγραμματισμένη γραμμή παραγωγής του νέου XC90 αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας.

Στην… πρίζα

Το XC90 θα είναι το τρίτο μοντέλο της Volvo που θα κινείται με μπαταρίες. Το πρώτο ήταν η ηλεκτρική έκδοση του XC40 που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο και αναμένεται να διατεθεί στα καταστήματα των ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2020 με τιμή πώλησης κάτω από τα 48.000 δολάρια μετά την επιδότηση των 7.500 δολαρίων που παρέχει η αμερικανική κυβέρνηση. Το XC40 EV, που ονομάζεται XC40 Recharge, θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο μιας σειράς οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων από την Volvo.

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει τα ηλεκτρικά της μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2025 και μάλιστα η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάζει ένα ηλεκτρικό όχημα κάθε χρόνο κατά τα επόμενα πέντε έτη. «Κάθε  Volvo που κατασκευάζεται το 2025 θα αφήνει ένα αποτύπωμα άνθρακα που θα είναι κατά 40% χαμηλότερο από ένα αυτοκίνητο που χτίζουμε σήμερα. Αφού κάναμε την ασφάλεια μέρος της μάρκας πρέπει να κάνουμε και το ίδιο με την αειφορία» δήλωσε ο CEO της Volvo Hakan Samuelsson.

Διαβάστε επίσης:

Online οι μεταβιβάσεις ΙΧ, «Big Brother» σε point system, εξεταστές και Ταξί!

Χαμηλό 20ετίας για τις πωλήσεις diesel αυτοκινήτων στην Ιταλία

Ποιο αυτοκίνητο ξεφτίλισε τους ληστές του;

 

The post Εργοστάσιο μπαταριών ετοιμάζει η Volvo στις ΗΠΑ! appeared first on NewsAuto.gr.


Ρεπορτάζ : Γιώργος Ανδρής Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας