Ζερεφός για το Μάτι: Ακραίος ο καιρός, αλλά και ατυχέστατοι οι κρατικοί χειρισμοί

«Ημουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε ο ακαδημαϊκός μιλώντας στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή

Στους ατυχείς χειρισμούς του κρατικού μηχανισμού απέδωσε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο κ. Χρήστος Ζερεφός μιλώντας στα μέλη της επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής υπογραμμίζοντας δε ότι «ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα».

Ο ακαδημαϊκός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακραίος ο καιρός στο Μάτι, αλλά ατυχής και η αντιμετώπιση του θέματος και ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα». Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση ο οποίος επικαλούμενος τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για όψιμη περιβαλλοντική ευαισθησία, τονίζοντας ότι η ΝΔ έκανε τυμβωρυχία στο Μάτι.

Επίσης, ο κ. Ζερεφός δήλωσε την ικανοποίησή του για την απομάκρυνση των υπευθύνων λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά.

Πέραν αυτών, ο καθηγητής έκρουσε κώδωνα κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρας μας υποστηρίζοντας πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το κόστος έως το τέλος του αιώνα θα αγγίξει τα 700 δις ευρώ, ποσό που είναι διπλάσιο του δημόσιου χρέους.

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας