«Η Γκουβερνάντα» είναι το πρώτο μεταφυσικό θρίλερ της νέας χρονιάς

«Η Γκουβερνάντα» είναι το πρώτο μεταφυσικό θρίλερ της νέας χρονιάς

«Η Γκουβερνάντα» είναι το πρώτο μεταφυσικό θρίλερ της νέας χρονιάς

Το βιβλίο

Τι μπορεί να συμβεί όταν δεν εμπιστεύεσαι το πρόσωπο που σου διηγείται μια ιστορία, είτε επειδή ψεύδεται επίτηδες είτε επειδή η αντίληψη του για την πραγματικότητα είναι διαστρεβλωμένη; Αυτό το ερώτημα βρίσκεται στον πυρήνα του κλασικού μυθιστορήματος «Το Στρίψιμο της Βίδας» του Henry James, το οποίο εκδόθηκε το 1898. Η μυστηριώδης και διφορούμενη φύση του αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς μετέπειτα δημιουργούς με πιο γνωστή ίσως την ταινία του 1961 «Μια Μορφή στο Παράθυρο» («The Innocents») του Jack Clayton, με πρωταγωνίστρια την Deborah Kerr

Η ταινία

Η ομάδα πίσω από τις επιτυχίες «Το Αυτό» και «The Conjuring» έψαχνε το κατάλληλο πρόσωπο που θα έφερνε με εντυπωσιακό τρόπο στο παρόν τις θεματικές του βιβλίου και θα είχε πλούσια οπτική ματιά στην ιστορία του. Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία βρήκαν στη σκηνοθέτιδα Floria Sigismondi (‘’The Runaways’’), που ανέλαβε να γυρίσει το μεταφυσικό θρίλερ, «Γκουβερνάντα».

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ίδια ήταν η μεταφορά του βιβλίου σχεδόν 100 χρονιά μετά την έκδοσή του. Έτσι λοιπόν, αντί η ιστορία να εκτυλίσσεται στον 21ο αιώνα, συμβαίνει στο 1995. «Η προσαρμογή μας είναι επίτηδες φτιαγμένη με αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε να αποδώσουμε σωστά την αίσθηση της δεκαετίας του ’90 με το στυλ, τις τοποθεσίες αλλά και τη μουσική της. Επιπλέον, φέρνουμε στο προσκήνιο τη γυναικεία οπτική, κάνοντας έτσι την ηρωίδα του Τζέιμς περισσότερο ενεργή», αναφέρει η Sigismondi. «Νομίζω πως η δεκαετία του ’90 ταίριαζε περισσότερο στην ταινία επειδή ήταν μια περίοδος αρκετά θορυβώδης. Η μουσική – ιδιαίτερα η grunge – διέλυε τα πάντα, η κοινωνία εντυπωσιάζονταν από σκοτεινή θεματολογία και οι ενδυμασίες ήταν ενάντια στις μόδες της εποχής. Όλα αυτά τα συγκεντρώσαμε στο σπίτι της ταινίας με έναν μοναδικό τρόπο».

Η υπόθεση

Σε ένα μυστηριώδες κτήμα στην εξοχή της περιοχής Μέιν, η Κέιτ, που μόλις έχει ξεκινήσει να δουλεύει ως νταντά, πρέπει να φροντίσει δύο ψυχικά διαταραγμένα ορφανά, την Φλόρα και τον Μάιλς. Σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι το μέρος αλλά και τα παιδιά κρύβουν σκοτεινά μυστικά και τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως δείχνουν.

Το καστ

Απαρτίζεται από την Mackenzie Davis, τον Finn Wolfhard από τη σειρά Stranger Things, την Brooklynn Prince και την Joely Richardson.

Τo trailer

Η πρεμιέρα

«Η Γκουβερνάντα» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 23 Ιανουαρίου από την ODEON.

Ακολούθησε το AskMen στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Πηγή


Ρεπορτάζ : Radio4.GR Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας