Η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στη συνάντηση Μητσοτάκη με εκπρόσωπο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων

Η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στη συνάντηση Μητσοτάκη με εκπρόσωπο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων

Την πρόεδρο της Επιτροπής Κατανομής Πόρων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νίτα Λάουι, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.  Επί τάπητος οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης. 

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και συζητήθηκαν οι προοπτικές εμβάθυνσης της αμυντικής, οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Λάουι αναφέρθηκαν στην ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα 

INTIME NEWS/ΓΤΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία της Ελλάδας με την Αμερικανική Κυβέρνηση και το Αμερικανικό Κογκρέσο για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. με σταθερό πολιτικό σύστημα και ανοιχτή οικονομία, αποτελεί αξιόπιστο εταίρο των ΗΠΑ στην περιοχή. 

Από την πλευρά της η  εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη τον σεβασμό και την εκτίμηση που χαίρει η Ελλάδα στο Αμερικανικό Κογκρέσο ως πυλώνας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο χωρών.


Ρεπορτάζ : naftemporiki.gr Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας