Η εντυπωσιακή τεχνολογία του AeroMobil AM

Η εντυπωσιακή τεχνολογία του AeroMobil AM

Το Goodwood Festival of Speed δεν αφορά μόνο στην γνωστή ανάβαση αλλά αποτελεί και ωδή στην τεχνολογία.

Υπάρχει μάλιστα ειδική ενότητα, σε κλειστό χώρο, το FOS Future Lab όπου γίνεται επίδειξε τεχνολογιών του μέλλοντος. Και φέτος, την παράσταση σε αυτό το κομμάτι του σημαντικού ραντεβού της αυτοκίνησης, έκλεψε το AM 4.0 της AeroMobil.

Ο επικεφαλής τεχνικός της εταιρείας με βάση στη Σλοβακία, Doug MacAndrew, μας εξηγεί την τεχνολογία πίσω από το προηγμένο αυτοκίνητο/αεροπλάνο που βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και στόχος της AeroMobil είναι να παραδώσει τα πρώτα κλειδιά σε ιδιοκτήτη, μέσα στο 2021.

Το 4.0 που αποτελεί την τελευταία βερσιόν του πρωτότυπου οχήματος εδάφους αέρος, μπορεί να «μεταμορφωθεί» από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο, μέσα σε μόλις τρία λεπτά!

Φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης που κινεί τον έλικα, απόδοσης 300 ίππων, ενώ οι εμπρός τροχοί έχουν από έναν ηλεκτροκινητήρα. Στο δρόμο το AeroMobil 4.0 μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα ακόμα και της τάξης των 100 μιλίων την ώρα.

Όσο για το εσωτερικό του, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί, μοιάζει περισσότερο με σαλόνι σύγχρονου αυτοκινήτου, παρά με κόκπιτ αεροπλάνου.

Περισσότερα, πατώντας play…

The post Η εντυπωσιακή τεχνολογία του AeroMobil AM appeared first on NewsAuto.gr.


Ρεπορτάζ : Panos Seitanidis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας