Η ερώτηση που ΔΕΝ έκαναν οι Αρχηγοί στον πρωθυπουργό αναζητά επείγουσα απάντηση

Η ερώτηση που ΔΕΝ έκαναν οι Αρχηγοί στον πρωθυπουργό αναζητά επείγουσα απάντηση

Η ερώτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων δεν τους αιφνιδίασε: “Τι σε κρατά άγρυπνο κ.Αρχηγέ”;

Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι νομίζουμε αναμενόμενες. Ο Αρχηγός του ΓΕΣ πιθανότατα θα μίλησε για την αγωνία που προκαλούν οι χαμηλές επανδρώσεις. Ίσως και για κάποια μικρά κονδύλια που απαιτούνται για να “αναστηθούν” κάποια οπλικά συστήματα. Ο Α/ΓΕΝ θα μίλησε για την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ενίσχυσης του Στόλου και τα χρήματα που χρειάζονται για την υποστήριξη των υπαρχόντων μονάδων. Και ο Α/ΓΕΑ δεν μπορεί παρά να είπε για την αγωνία των ποσοστών διαθεσιμότητας αεροσκαφών και όπλων.

Ενδιαφέρον όμως θα ΄χε η ερώτηση των Αρχηγών προς τον πρωθυπουργό που δεν έγινε. Ερώτηση που θα μπορούσε να γίνει σε πολλούς προκατόχους του κ.Μητσοτάκη: “Τι θα κάνετε εσείς για όλα αυτά”;

Τα ψέμματα έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό και καλό θα ΄ναι οι πολιτικοί μας να το παραδεχτούν. Η “ιερή αγελάδα” που λέγεται Εθνική Άμυνα πρόσφερε ότι είχε και δεν είχε στο βωμό των περικοπών. Στην πραγματικότητα είχε αρχίσει να προσφέρει πολλά πολύ πριν η κρίση ξεκινήσει. Είναι ώρα να αρχίσουν να δίνονται χρήματα για την Άμυνα. Με μέτρο, με σχέδιο και στόχους.

Απ΄ όσα είδε και άκουσε ο κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να κατάλαβε ότι είναι καλά τα πλεονάσματα και η ανάπτυξη αλλά τίποτα απ΄ αυτά δεν θα εξασφαλιστεί αν δεν είναι εξασφαλισμένη και η Άμυνα της χώρας. Θα ΄χει επίσης κατανοήσει ότι η δήλωση Αποστολάκη περί “εθνικής μοναξιάς”, είναι ότι πιο αληθινό έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει καμία “ασπίδα” που θα μπει μπροστά για να μας προστατεύσει. Ούτε αμερικανική ,ούτε ευρωπαϊκή. Μόνο η δική μας.

Η δικαιολογία της οικονομίας που ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί, δεν είναι δικαιολογία. Η Αίγυπτος, η Ρουμανία ,η Βουλγαρία κι άλλες χώρες της περιοχής δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αντιθέτως. Κι όμως επενδύουν στην άμυνα τους .

Η απειλή που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα δεν έχει αλλάξει. Αυτό που φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει δραματικά, είναι η έντασή της. Η Τουρκία που έτσι κι αλλιώς μας έχει ξεφύγει εξοπλιστικά, μπορεί να ισχυροποιηθεί σε τρομακτικό βαθμό, σχετικά σύντομα. Είναι νομίζουμε επιβεβλημένο να επανασχεδιάσουμε την άμυνα μας και τον τρόπο με τον οποίο οι ΕΔ πρέπει να εξοπλιστούν. Οι νέες τεχνολογίες παρέχουν λύσεις εφικτές στην υλοποίησή τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε τι μας χρειάζεται για να έχουμε την δική μας ασπίδα έτοιμη. Το κακό είναι ότι ο χρόνος μας πιέζει πλέον αφόρητα. Αλλά και αυτό νομίζουμε ότι το έχει στο μυαλό του ο κ.Μητσοτάκης, μετά από τη χθεσινή ενημέρωση στο ΥΠΕΘΑ.

The post Η ερώτηση που ΔΕΝ έκαναν οι Αρχηγοί στον πρωθυπουργό αναζητά επείγουσα απάντηση appeared first on Militaire.gr.


Ρεπορτάζ : Militaire News Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας