«Η Ευρώπη Αυτοκτονεί: Μετανάστευση, Ταυτότητα, Ισλάμ» – Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

«Η Ευρώπη Αυτοκτονεί: Μετανάστευση, Ταυτότητα, Ισλάμ» – Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις Liberal Books παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας το βιβλίο του Douglas Murray, «Η Ευρώπη Αυτοκτονεί: Μετανάστευση, Ταυτότητα, Ισλάμ». Ένα διεθνές βιβλίο που περιγράφει τον απολογισμό μιας ηπείρου και ενός πολιτισμού που αυτοκτονούν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Παναγιώτης Τσακαλογιάννης, ομ. καθ. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Παναγιώτης Κριμπάς, αν. καθ. Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης
Κυριάκος Παπανικολάου, λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το The Strange Death of Europe (πρωτότυπος τίτλος) πρόκειται για ένα διεθνώς ευπώλητο βιβλίο που περιγράφει τον απολογισμό μιας ηπείρου και ενός πολιτισμού που αυτοκτονούν. Ο Douglas Murray ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ευρώπη για να εξετάσει από πρώτο χέρι πώς η μαζική μετανάστευση, η καλλιεργημένη αυτοδυσπιστία και αυταπάτη συνέβαλαν, ώστε να βρεθεί μια ήπειρος στη μέγγενη της καταστροφής της. Από τις ακτές της Λαμπεντούζα, στους καταυλισμούς μεταναστών στην Ελλάδα, από την Κολωνία μέχρι το Λονδίνο, εξετάζει με κριτικό πνεύμα τους
παράγοντες που συνέβαλαν για να καταστήσουν τους Ευρωπαίους αδύναμους να διαμαρτυρηθούν για τον εαυτό τους και ανίκανους να αντισταθούν στην αλλοίωση της κοινωνίας τους. Το «τρομερό και συνταρακτικό» βιβλίο του Murray, όπως το χαρακτήρισαν οι «Times» του Λονδίνου, αναφέρεται στις απογοητευτικές αποτυχίες της πολυπολιτισμικότητας, στη στροφή της Άνγκελα Μέρκελ στη μετανάστευση, στην έλλειψη επαναπατρισμού και στη δυτική καθήλωση στην ενοχή, αποκαλύπτοντας τη δυσφορία στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το συμπέρασμά του είναι ζοφερό, αλλά οι προβλέψεις του δεν είναι αμετάκλητες. Όπως υποστηρίζει ο Murray, αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αλλάξουμε το αποτέλεσμα, προτού είναι πολύ αργά.

Link βιβλίου:
https://www.ianos.gr/i-eiropi-aitoktonei-0462828.htmlhttps://www.ianos.gr/i-eiropi-aitoktonei-0462828.html


Ρεπορτάζ : admin Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας