Η Κίνα ξεκινά την ανάπτυξη καινούριου stealth μαχητικού!

Η Κίνα ξεκινά την ανάπτυξη καινούριου stealth μαχητικού!

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Κίνα αναπτύσσει ένα νέο τύπο μαχητικού αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές από τα κορυφαία ινστιτούτα σχεδιασμού αεροσκαφών της χώρας την Πέμπτη. Στρατιωτικοί παρατηρητές προβλέπουν, με βάση τις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες, ότι το νέο αεροσκάφος θα είναι σχεδίασης stealth και θα χαρακτηρίζεται από σημαντική χρήση προηγμένων σύνθετων υλικών.

Το 2018, το τμήμα δομών του Ινστιτούτου Σχεδιασμού και Έρευνας Αεροσκαφών, η εταιρεία Shenyang (AVIC) και το τμήμα οπλικών συστημάτων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Κατασκευών AVIC ίδρυσαν από κοινού μια ομάδα με την επωνυμία «JJ» με στόχο την ανάπτυξη ενός νέου τύπου μαχητικού αεροσκάφους, σύμφωνα με ένα άρθρο που κυκλοφόρησε αυτή τη βδομάδα στους δημόσιους λογαριασμούς WeChat των ινστιτούτων.

Το κοινό αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης έλαβε σχεδιαστική μορφή για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2018 και ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες του με τελετή έναρξης τον Σεπτέμβριο του 2018. Η ομάδα JJ υπέβαλε μια απεικόνιση ενός δοκιμαστικού τεστ τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα πάντα με το άρθρο.

Το άρθρο δεν περιείχε λεπτομέρειες για το όνομα ή τις ιδιαιτερότητες του νέου μαχητικού αεροσκάφους, αλλά έδινε μια φωτογραφία που αφήνει να εννοηθεί ότι η ομάδα JJ μπορεί να περιλαμβάνει μια μικρότερη υποομάδα επικεντρωμένη στην ανάπτυξη ενός αεραγωγού σχήματος S.

Οι αεραγωγοί σχήματος S βρίσκονται συνήθως σε αεροσκάφη τύπου stealth καθώς αποκρύπτουν τα πτερύγια του κινητήρα από την προσπίπτουσα ακτινοβολία των εχθρικών ραντάρ.

Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο άρθρο, τρεις υποομάδες της ομάδας JJ βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Δύο από τις ομάδες ανέπτυξαν σύνθετα υλικά για ολόκληρη τη δομή και τις ολοκληρωμένες εισαγωγές αέρα, ενώ η τρίτη παρουσίασε προκαταρκτικά ένα νέο είδος προηγμένου υλικού.

Η Shenyang, θυγατρική της AVIC είναι γνωστή για την ανάπτυξη αρκετών κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών, όπως το J-11, το J-16 και ειδικότερα το J-15 (έκδοση αεροπλανοφόρου). Επίσης, σχεδίασε το δεύτερο stealth μαχητικό αεροσκάφος της Κίνας μετά το J-20, δηλαδή το FC-31, το οποίο δεν έχει εισέλθει σε υπηρεσία με την Κίνα, αλλά προσφέρεται για εξαγωγές.

Ορισμένοι στρατιωτικοί παρατηρητές έχουν υποθέσει βάσιμα ότι το νέο μαχητικό αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι στην πραγμαιτότητα μια αναβαθμισμένη, εσωτερική έκδοση του FC-31, ενώ άλλοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι ένα τελείως διαφορετικό αεροσκάφος.

Μοιραστείτε το άρθρο


Ρεπορτάζ : Nikodimos Pavlidis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας