Η «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ

Η «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση και στην περίπτωση κατά την οποία καταρρεύσει, τότε θα ανοίξει μία μαύρη τρύπα στην οποία θα πέσουμε όλοι μέσα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ, εξακολουθεί να είναι ο μεγάλος ενεργειακός γίγαντας που καλύπτει τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών και μεγάλων καταναλωτών σε ηλεκτρικό ρεύμα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ μία σειρά μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που έχουν αναλάβει έργα για λογαριασμό της ΔΕΗ έχουν μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες με τη συγκεκριμένη ΔΕΚΟ, γεγονός που σημαίνει ότι μία χρεοκοπία της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε ντόμινο χρεοκοπήσεων πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων που λειτουργούν ως εργολάβοι ή υπερεργολάβοι στα διάφορα ενεργειακά έργα. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή και προπαντός αποφασιστικότητα.

Η ΔΕΗ δεν είναι Ολυμπιακή. Γιατί όταν κλείνει μία αεροπορική εταιρεία υπάρχουν εκατοντάδες διαθέσιμες να καλύψουν το κενό της αγοράς.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για έναν ενεργειακό γίγαντα που είναι συνδεδεμένος με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

ΒΕΒΑΙΑ το πελατειακό σύστημα που ευθύνεται για την κατάσταση χρεοκοπίας της χώρας είναι αυτό που έχει οδηγήσει και τη ΔΕΗ σε αδιέξοδο.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ, αυτό που απαιτείται άμεσα είναι εξυγίανση σε όλους τους τομείς και αποφασιστικές κινήσεις που θα έχουν τη συναίνεση των δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων.


Ρεπορτάζ : sofiavgenopoulou Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας