Η μεγάλη αδικία με 9 επιχειρήματα: Εξαγορά χρόνου στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου

Η μεγάλη αδικία με 9 επιχειρήματα: Εξαγορά χρόνου στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου

Δείτε τι αναφέρει αναγνώστης του makeleio.gr με μήνυμα που έστειλε πριν λίγο στην ηλεκτρονική μας θυρίδα.

«Αφορά την εξαγορά του χρόνου της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου.

Προσωπικά κατέθεσα αίτηση νομικής γνωμάτευσης επί του θέματος μέσω συλλόγου εργαζομένων εδώ κι ένα χρόνο κι ακόμα την περιμένω να εκδοθεί (μάλλον το συρτάρι ήταν βαθύ).

Θεωρώ όπως και κάθε λογικός άνθρωπος που υπηρέτησε την Πατρίδα πως η νομοθετική ρύθμιση (περί εξαγοράς) είναι αντισυνταγματική και παράνομη αφού:

1. Ως οπλίτες ήμασταν ασφαλισμένοι και λαμβάναμε μισθό, άρα θεωρητικά δικαιολογούνται αντίστοιχα ένσημα, όποιας αξίας κι αν ήταν αυτά, π.χ. λαμβάναμε μισθό 120 δραχμές:30 ημέρες = 4 δραχμές ημερησίως (άρα επί του ποσού αυτού δεν υπήρχαν κρατήσεις;)
Ο στρατός τα χρήματα αυτά τα θεωρούσε μισθό κι όχι επίδομα ή ενίσχυση, κι ακόμα έτσι είναι νομίζω.
2. Υπηρέτησα επί δύο χρόνια και θα πληρώσω κι από πάνω ένα ποσό που θα ανέρχεται στο 1/3 περίπου του εφ’ άπαξ που μου αναλογεί μετά από 37 χρόνια υπηρεσίας;
3. Ως σύννομη πολιτεία θεωρεί και τα δύο φύλα ισότιμα και με ίσα δικαιώματα και καθημερινά στήλες επί στηλών αφιερώνονται στο θέμα αυτό. Τότε πρέπει να αποκαταστήσει την αδικία στους άρρενες που επί δύο χρόνια υπηρετούσαν την Πατρίδα ενώ τα θήλεα άτομα (στο ίδιο χρονικό διάστημα) «εκμεταλευόταν» το χρόνο για απόκτηση μεταπτυχιακών τίτλων, τίτλων ξένων γλωσσών, κ.α. με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν θέσεις που ιεραρχικά δεν δικαιούνταν/δικαιούνται.
4. Πόσα και πόσα παραδείγματα διευθυντικών θέσεων (και όχι μόνο) μπορεί να επικαλεστεί κανείς, όπου αναρριχήθηκε το γυναικείο φύλο.
5. Ο Συνήγορος του πολίτη «δεν άκουσε» τίποτα γι’ αυτό το θέμα της εξαγοράς.
6. Αυτοί που νομοθετούν δεν βλέπουν την καταφανέστατη αδικία; Κάτι που πριν μια εικοσαετία περίπου δεν ίσχυε (από το Ρέππα και μετά άλλαξε νομίζω).
7. Μήπως είναι ένα καλό εισπρακτικό μέτρο;
8. Υπάρχει δεδικασμένο στην Τρίπολη (αν ενθυμούμαι καλά και σωστά είχα διαβάσει πριν 15 χρόνια περίπου) όπου δικαιώθηκε ο προσφεύγων για το σχετικό θέμα.
9. Με τέτοιες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό περιμένουν να υπηρετήσουν οι νέοι την πατρίδα όταν και άμα χρειαστεί;»


Ρεπορτάζ : Enimerotis Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας