Η νέα Skoda Octavia είναι γεγονός!

Η νέα Skoda Octavia είναι γεγονός!

Η νέα Skoda Octavia είναι γεγονός!

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών και διαρροές πληροφοριών που φωτογράφιζαν το προφίλ την νέας Octavia, η Skoda προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη της τέταρτης κατά σειράς γενιάς ενός αυτοκινήτου που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η νέα Skoda Octavia επιστρέφει μεγαλύτερη και πολυτελέστερη από ποτέ, δείχνοντας έτοιμη να κάνει το βήμα για την κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων sedan.

Για την ακρίβεια η liftback έκδοση του αυτοκινήτου έφτασε σε μήκος τα 4,69 μέτρα κερδίζοντας 19 χιλιοστά σε σχέση με την απερχόμενη γενιά της. Αντίστοιχη αύξηση (βλέπε 15 χιλιοστά) παρουσιάζει και το πλάτος του αμαξώματος, γεγονός που οδηγεί στην περαιτέρω ενίσχυση της άνεσης και της ευρυχωρίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Εκεί όπου έχουν πραγματοποιηθεί εντυπωσιακά βήματα τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, με τη δημοφιλέστερη πρόταση της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας να περνά πλέον στην εποχή της ψηφιοποίησης.

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί η παρουσία του ψηφιακού πίνακα οργάνων μεγέθους 10,25 ιντσών και της κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής, η οποία φτάνει σε μέγεθος έως και τις 10 ίντσες.

Εντύπωση προκαλεί και ο σχεδιασμός του πολυλειτουργικού τιμονιού με τις δύο ακτίνες, στοιχείο που στο παρελθόν αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο πολυτελέστερων προτάσεων.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η νέα Skoda Octavia εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο TSI κινητήρα των 110 ίππων και των 200 Nm ροπής ο οποίος προσφέρεται και σε έκδοση mild hybrid. Η συνέχει ανήκει στον TSI του 1,5 λίτρου η ισχύς του οποίου φτάνει του 150 ίππους. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη της έκδοσης φυσικού αερίου αποδίδοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση 130 ίππους και 200 Nm ροπής.

Οι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και diesel συμπληρώνουν την γκάμα εκδόσεων του αυτοκινήτου, στην οποία έχει προστεθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση. Η τελευταία συνδυάζει τη λειτουργία ενός κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρου με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 204 ίππους και 350 Nm ροπής.

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 13 kWh εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία 55 χιλιομέτρων περιορίζοντας τον διαθέσιμο χώρο για τις αποσκευές στα 450 λίτρα.

Όπως και στο παρελθόν, η νέα Octavia θα προσφέρεται σε δύο τύπους αμαξώματος -liftback και station wagon- ενώ από την γκάμα της δεν θα λείψουν και οι ειδικές εκδόσεις με κορυφαία όλων την RS.  

Πηγή


Ρεπορτάζ : Radio4.GR Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας