Η Πολεμική Αεροπορία θα καταλήξει με 50 έως 60 ενεργά και μάχιμα αεροσκάφη.

Απλά γρήγορα και σύντομα.

Η πολεμική αεροπορία της χώρα μας είχε μέχρι πριν 10 χρόνια περίπου 300 ετοιμοπόλεμα αεροσκάφη, εκ των οποίων το σύνολο τους ήταν σχεδόν μόνιμα ενεργό, λόγω καλής συντήρησης έστω και αν κάποιοι τύποι ήταν ιδιαίτερα παλαιοί.

Οι διοικούντες εν μέσω οικονομικής κρίσης και χωρίς καμία πρόβλεψη πως θα αντικατασταθούν και πως θα καλυφθούν οι ανάγκες τις χώρας μας αποφάσισαν και απέσυραν 2 τύπους μειώνοντας τον στόλο στα 220 και σύντομα θα αποσυρθούν και τα Φάντομ δηλαδή θα μείνουμε με 190 αεροσκάφη τα οποία ούτε και αυτά είναι σύγχρονα αλλά κυρίως δεν είναι καλοσυντηρημένα.

F-16C: 115
F-16D: 39
Mirage 2000EGM: 18
Mirage 2000-5 Mk2: 24
F-4E PI 2000 Phantom: 34 =230

Η Ελλάδα έχει συμφωνία για εκσυγχρονισμό 84ων F-16 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2027, συμφωνία που ήδη είναι πίσω στο χρονοδιάγραμμα.

Τώρα πως οι ανεγκέφαλοι της χώρας μας σκέφτηκαν να κλείσουν αυτή της 10ετούς διάρκειας συμφωνία κανείς δεν ξέρει, πιθανόν οι Τούρκοι από ευγένεια και άμιλλα θα μας περιμένουν και μόνο όταν είμαστε έτοιμοι θα μας την πέσουν.

Αποφάσισαν να εκσυγχρονίσουν τους νεώτερους τύπους και όχι τα παλαιότερα διότι είτε παλαιά είτε νέα όλα θα λάβουν δομικές συντηρήσεις και ανακατασκευές.

Δηλαδή από τα 154 F-16 θα διατηρήσουμε τα 84 για τα δε υπόλοιπα 70!!!!!!!!! αν και παλαιά αλλά υπερπολύτιμα σκεφτόμαστε και προσπαθούμε να τα χαρίσουμε σε Κροατία ή Σλοβακία ή …. (ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ).

Επίσης θα διατηρήσουμε και τα Μιράζ αν και όποτε τα συντηρήσουμε, ενώ σύντομα θα αποσύρρουμε τα κουρασμένα Φάντομ, άρα και,

με απλά λόγια και απλή αριθμητική 84 και 42 ίσον 126, (για τους ηλίθιους που διοικούν τη χώρα τα γράφουμε ολογράφως).

Θα μείνουμε με 126 αεροσκάφη και εφόσον αν όλα πάνε καλά και οι αριθμοί παράδοσης θα γίνονται κανονικά 12 το χρόνο, (αν κάποιος πιστεύει ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό θα ισχύσει παρακαλούμε να μας το πει),

δηλαδή 12 υπό εκσυχρονισμό, συν 12 που θα πάνε για εκσυγχρονισμό ή σε συντήρηση άρα στο έδαφος, συν 12 υπό δοκιμή για παράδοση και πόσα ακόμη θα έχουν κάποια μικροπροβλήματα ήτοι συνολικά ενεργά θα έχουμε το πολύ 50 με 60 γιατί και τα υπόλοιπα όλο και κάτι θα έχουν, άλλωστε τα διεθνή δεδομένα του άριστου μιας πολεμικής αεροπορίας είναι εάν το έως και το 80% του στόλου των αεροσκαφών είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, τότε αυτό θεωρείται άριστο.

Στα ανωτέρω δεν προσμετρούμε την κόπωση των αεροσκαφών ή τις τυχόν, αλλά λογικές, μη αναστρέψιμες βλάβες που μπορεί να είναι αιτία απόσυρσης κάποιων αεροσκαφών ή την προσφιλή για τη χώρα μας μέθοδο κανιβαλισμού υλικού για συντήρηση των υπολοίπων.

Με απλά λόγια μετά το 2021, θα έχουμε ετοιμοπόλεμα περίπου 50 έως  70 το πολύ πολεμικά αεροσκάφη να υπερασπιστούμε όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και Ανατολική Μεσόγειο, το Λιβυκό Πέλαγος, το Ιόνιο αλλά και την Βαλκανική γιατί άμα συμβεί που θα συμβεί μια μικρή ή μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία σίγουρα η Αλβανία αλλά και οι εκ των Σκοπίων φίλοι μας, θα μας δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας