Η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο «Ενώπιος Ενωπίω» – ΒΙΝΤΕΟ

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο «Ενώπιος Ενωπίω» – ΒΙΝΤΕΟ

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο «Ενώπιος Ενωπίω» – ΒΙΝΤΕΟ

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη ήταν καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”.

Σε μία εξομολόγηση ζωής, μίλησε για τον ξεριζωμό από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τα πρώτα βήματα στη μουσική και την καταξίωση.

Η διάσημη ερμηνεύτρια γεννήθηκε στην Αλεξάνδεια της Αιγύπτου από Έλληνες γονείς. Μέχρι την ηλικία 7 ετών έζησαν στην Αλεξάνδρεια και ένα μικρό χρονικό διάστημα στο Σουέζ. Η καταγωγή του πατέρα της ήταν από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας και της μητέρας της από την Χίο.

“Άλκηστης Σεβαστή Αττικιουζέλ του Σταύρου και της Μαρίας. Μου άρεσε πάρα πολύ το όνομα που διάλεξε η μητέρα μου για μένα, κυρίως για την ριζοσπαστική της απόφαση να έχω ένα όνομα που δεν ακολουθεί την οικογενειακή κληρονομιά. Όσο για το Σεβαστή, ήταν απαίτηση του παπά, ο οποίος δεν δεχόταν μόνο το αρχαίο ελληνικό Άλκηστης” έχει δηλώσει.

Αρχές της δεκαετίας του ’60 οι γονείς της αποφάσισαν λόγω των πολιτικών γεγονότων να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο και να έρθουν στην Ελλάδα.

“Τελειώνοντας το γυμνάσιο ήμουν σίγουρη ότι θ’ ασχοληθώ με τον αθλητισμό, μέχρι τη στιγμή που ένας φίλος με παρότρυνε να τραγουδήσω. Η πρώτη μου ακρόαση ήταν στον Δήμο Μούτση, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός μου νονός. αφού εκείνος με βάφτισε Πρωτοψάλτη” έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή της η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Δείτε το 1ο μέρος:

Δείτε το 2ο μέρος:

Δείτε το 3ο μέρος:

Δείτε το 4ο μέρος:

Δείτε το 5ο μέρος:

Ρεπορτάζ : Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας