Η Τουρκία ξεκίνησε την επίθεση στη Συρία με αεροπορικές επιδρομές

Η Τουρκία ξεκίνησε την επίθεση στη Συρία με αεροπορικές επιδρομές

Μοιραστείτε το άρθρο

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν βομβαρδίσει περιοχές στις συριακές πόλεις Ras al-Ain και Tal Abyad, ξεκινώντας νωρίτερα σήμερα την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων στη ΒΑ Συρία.

Όπως μεταδίδει το «BBC», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δικαιολογεί την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να επιτρέψει τη δημιουργία ενός «διαδρόμου τρομοκρατίας» στα νότια σύνορα της Τουρκίας και ότι θέλει να φέρει την ειρήνη στην περιοχή…

Σκοπός της Τουρκίας είναι η εκκαθάριση της περιοχής από τους Κούρδους μαχητές, τους κυριότερους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του ISIS. Οι Κούρδοι ζητούν τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από τις ΗΠΑ και τον Διεθνή Συνασπισμό, για την προστασία των αμάχων, ενώ καλούν τους ομοεθνείς τους να κατευθυνθούν προς τα συροτουρκικά σύνορα για να κάνουν το καθήκον τους. Τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται επίσης στα σύνορα.

Η τουρκική επίθεση ξεκινά λίγες ημέρες μετά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματά του από την περιοχή, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, απόφαση που έχει προκαλέσει σφοδρή αντίδραση ακόμη και στους Ρεπουμπλικάνους.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κελεπούρης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας