Η Football League επικύρωσε μερικώς τη βαθμολογία του πρωταθλήματος

Η Football League επικύρωσε μερικώς τη βαθμολογία του πρωταθλήματος

Το διοικητικό συμβούλιο της Football League επικύρωσε μερικώς, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, τη βαθμολογία του πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο και συγκεκριμένα την κατάταξη για τις θέσεις 1-10.

Έτσι, ο Βόλος ΝΠΣ κατέκτησε την πρώτη θέση στη βαθμολογία και την απευθείας άνοδο στη Super League 1, ενώ ο δεύτερος Πλατανιάς θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον ΟΦΗ για τον προβιβασμό στα «μεγάλα σαλόνια».

Επίσης, το Δ.Σ. της διοργανώτριας πρότεινε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση, εφόσον η ΕΠΟ αποφασίσει να μετέχουν 14 αντί για 12 ομάδες στη Super League 2, να μετάσχουν στη νέα διοργάνωση ο 11ος και ο 12ος της Football League, ενώ ο 13ος και ο 14ος της κατάταξης να λάβουν μέρος στη νέα Football League.

Στο μεταξύ, λίγη ώρα πριν από τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας η ΠΑΕ Κέρκυρα τιμωρήθηκε με αφαίρεση δύο βαθμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, ποινή που είναι εφέσιμη.

Επίσης, η ΠΑΕ Σπάρτη τιμωρήθηκε για τη μη διεξαγωγή των αναμετρήσεων με Απόλλωνα Πόντου και Αιγινιακό με αφαίρεση συνολικά έξι βαθμών και πρόστιμο 16.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Football League για τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League με απόφασή του στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου, προχώρησε σε μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 έως και τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ καταλαμβάνει την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και προβιβάζεται στη Super League 1.

Η ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ καταλαμβάνει τη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Football League 2018-2019. Εκκρεμεί η διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ της ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς και της ΠΑΕ που κατέλαβε τη 13η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της Super League αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες (έκαστος στην έδρα κάθε ομάδος). Η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα, θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, ο δε ηττημένος στο Πρωτάθλημα Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, οι κάτωθι ΠΑΕ κατέλαβαν την 3η έως και την 10η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE και ως εκ τούτου την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE 2.

Την 3η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την 4η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ 88

Την 5η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891

Την 6η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

Την 7η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

Την 8η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2017

Την 9η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ

Την 10η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ».

Η πρόταση του Δ.Σ. της Football League για την κάλυψη των… κενών στη Super League 2 από ομάδες της Football League έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE στη συνεδρίαση του της Τετάρτης 15/5/2019, ομόφωνα προτείνει:

Σε περίπτωση που η ΕΠΟ, μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, αναπροσαρμόσει τον αριθμό των ομάδων που θα μετέχουν στη SUPER LEAGUE 2 από 12 σε 14, θεωρούμε δίκαιο και εύλογο ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων να συμπληρωθεί από τις ομάδες της FOOTBALL LEAGUE που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση και στη νεοσυσταθείσα FOOTBALL LEAGUE τη νέα αγωνιστική περίοδο να μετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13η και 14η θέση του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, μετά την οριστική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα».

Η ανακοίνωση για τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή της Football League έχει ως εξής:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ α) απώλεια του αγώνα (22/4/2019), στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 0-3 από την ομάδα της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, β) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το Πρωτάθλημα της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και γ) χρηματική ποινή ύψους οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ α) απώλεια του αγώνα (5/5/2019), στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ 0-3 από την ομάδα της ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, β) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το Πρωτάθλημα της Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και γ) χρηματική ποινή ύψους οκτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές».


Ρεπορτάζ : zougla.gr Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας