Η Lockheed Martin προωθεί το F-16 Block 70 στην Κολομβία;

Η Lockheed Martin προωθεί το F-16 Block 70 στην Κολομβία;

Μοιραστείτε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin (LM) είναι πιθανό να πάρει μέρος στον διαγωνισμό ΝΜΑ της Κολομβίας με το F-16 Block 70, μετά την έκθεση ενός εξομοιωτή πτήσης της συγκεκριμένης έκδοσης του τύπου στο αεροπορικό σόου «F-AIR Colombia 2019» (11-14 Ιουλίου 2019).

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, στην Κολομβία φαίνονται να έχουν προταθεί ισραηλινά Kfir NG, ευρωπαϊκά Eurofighter Typhoon, σουηδικά Gripen και αμερικανικά F-16. Για τα τελευταία, το ενδιαφέρον εστιαζόταν αρχικά σε μεταχειρισμένα αεροσκάφη F-16C/D από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, αν και η περίπτωση της Κροατίας δείχνει να έχει ενταφιάσει το σενάριο αγοράς F-16 από το Ισραήλ.

Το F-16 Block 70 είναι η τελευταία έκδοση του F-16 και έχει επιλεγεί από το Μπαχρέιν, το Μαρόκο, τη Σλοβακία και τη Βουλγαρία.

Η Κολομβία θέλει να προμηθευτεί 12 έως 18 νέα μαχητικά για να αντικαταστήσει τα περίπου 20 διαθέσιμα Kfir. Εννέα από τα Kfir φέρουν ραντάρ AESA EL/M-2052, ενώ για το σύνολο των αεροσκαφών υφίσταται απόθεμα ισραηλινών κατευθυνόμενων όπλων, όπως συλλογές ακριβείας SPICE και πύραυλοι αέρος-αέρος I-Derby ER.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Τεύχος Ιουλίου 2019 στο Joomag!

Μοιραστείτε το άρθρο


Ρεπορτάζ : Δημήτρης Κελεπούρης Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας