Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων τιμήθηκε σήμερα στα Συμμαχικά Νεκτροταφεία  “Ζέιτενλικ” της Θεσσαλονίκης, η ημέρα μνήμης για τα θύματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του πολέμου.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν στεφάνια στους τομείς Σερβίας, Ρωσίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας από πρόξενους, εκπροσώπους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και από εκπροσώπους φορέων. Κατάθεση στεφάνων έγινε και στο ελληνικό μνημείο όπου η μπάντα παιάνισε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας, Γερμανίας, ΗΠΑ, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

“Η δημοκρατία, η ελευθερία είναι ύψιστα ιδανικά, ύψιστα αγαθά, εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους για να μπορέσει σήμερα η Ελλάδα και όλος ο ελεύθερος κόσμος να χαίρεται αυτά τα υψηλά αγαθά. Είμαστε εδώ και κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στους ανθρώπους που δώσανε τη ψυχή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι” δήλωσε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.

“ Ήρθαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους πεσόντες στο καθήκον και την ειρήνη για την οποία όλοι μάχονται και συνεχίζουν να μάχονται ακόμη και σήμερα, νομίζω ότι όλη αυτή η τελετή παρουσιάζει την ευγνωμοσύνη, που έχουμε σε αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, προκειμένου εμείς να έχουμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της ελευθερίας”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

“ Βρεθήκαμε σήμερα σε μία τελετή, εγώ προσωπικά για πρώτη φορά, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας, για να τιμήσουμε όλους τους πεσόντες του παγκοσμίου πολέμου, γιατί πρέπει να τιμάμε και πρέπει να μην ξεχνάμε ότι κάποιοι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους γι αυτό τον τόπο και δεν ήταν μόνο Έλληνες υπήρχαν και άλλες εθνικότητες” ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χαριστέας, εκπροσωπώντας τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το παρόν έδωσε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κώστας Γκιουλέκας, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

The post Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου appeared first on dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη.


Ρεπορτάζ : dailythεss Σύνδεσμος

Άλλα τελευταία άρθρα Κατηγορίας